AHORITA FRAMES

Angelika Levi
Germania
22 min.

„Ahorita Frames” transferă din New York-ul anului 2021 la granița din Tijuana în 2019 poveștile lucrătoarelor însărcinate cu curățarea reziduurilor de azbest după 9/11, reconfigurând astfel cartografierea politică a relațiilor de putere din America ultimelor două decenii. Filmul descrie atât devalorizarea femeilor migrante în acest context, cât și un sistem mai amplu de simbolism cultural și narațiunea sa colonială.

 

Din Septembrie 2001 până în Aprilie 2002, după căderea Turnurilor Gemene, Nan și Nancy, alături de alte femei de origine latino americană, au lucrat pentru Branch, o companie producătoare de azbest, având drept sarcină curățarea reziduurilor de azbest din apartamentele de lux, birourile și băncile din zona acum închisă ermetic a Ground Zero, în Manhattan. Femeile nu aveau permise de ședere, nici permise de muncă emise pe teritoriul Statelor Unite, iar măștile lor de protecție nu aveau filtre pentru azbest. Într-o analiză performativă a relațiilor de putere care au făcut posibil acest scenariu, câțiva refugiați, migranți din Guatemala și Venezuela care au fost deportați din SUA în Tijuana în urma legii “Remain in Mexico”, sunt rugați să joace rolul muncitoarelor care s-au ocupat de curățarea reziduurilor de azbest, dar și al soldaților americani, al personalui de la Crucea Roșie și a pompierilor implicați în acțiunile de salvare și reconstrucție post 9/11. 

Locație și perioadă de desfășurare a expoziției

Mezanin, Palatul Universul - 17-21 Noiembrie

Palatul Universul - Strada Actor Ion Brezoianu 23-25
*Intrarea este gratuită.
Mai multe informații despre festival și bilete

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 22 min.

ANUL: 2021

ȚARA DE PRODUCȚIE: Germania

REGIE: Angelika Levi

DISTRIBUȚIE: Nancy  Torres Geoninatti, Talia Ocampo, Carla  Lozano, Lisa Riedner, Hadeer  El Mahdawy, Teo Peo, Jhonaikel Vielma, Nancy Jancovich, Jorge, Luis Ramirez, Hector Ramirez, Jhehovany Aries, Jhonaikel Vielma

IMAGINE: Angelika Levi
MONTAJ: Angelika Levi
MUZICĂ: Udo Moll
DESIGN SONOR: Erik Mischijew
SUNET: Hadeer El Mahdawy, Lisa Riedner
COSTUME: Nancy Torres Geoninatti

PRODUCȚIE:

Kristina Konrad, Weltfilm
Angelika Levi, celestefilm

Berlinale Forum Expanded

Toate filmele →

MAY JUNE JULY

Kevin Jerome Everson | Durata 8 min.

Lunile mai, iunie și iulie sunt reprezentate prin bujori, licurici și anul 2020. Un rollerblader traversează Piața Black Lives Matter din Washington D.C.

„THE RED FILTER IS WITHDRAWN.”

Minjung Kim | Durata 11 min.

Numeroase spații coloniale, incluzând peșterile din interiorul unor coaste maritime și buncărele militare ascunse în interiorul unor cratere vulcanice, precum și urme ale revoltelor și masacrelor petrecute în aceste teritorii, pot fi găsite la tot pasul pe insula Jeju.

13 WAYS OF LOOKING AT A BLACKBIRD

Ana Vaz | Durata 31 min.

Preluând titlul unui poem al lui Wallace Stevens, “13 Ways of Looking at a Blackbird” este compus dintr-o serie de încercări ludice de a chestiona acțiunile de a privi și de a fi privit.

AUTOTROFIA

Anton Vidokle | Durata 31 min.

Filmat în satul Oliveto Lucano aflat în sudul Italiei, Autotrofia este deopotrivă o documentare a unui ritual de fertilitate străvechi practic în această regiune până în zilele noastre și o ficțiune construită pornind de la scrierile pictorului Vassily Chekrygin și a omului de știință Vladimir Vernadsky.

KAPITA

Petna Ndaliko Katondolo | Durata 22 min.

Ka-pi-ta este este denumirea oficială dată congolezilor însărcinați să aplice - prin dominație - poruncile stăpânilor lor albi asupra concetățenilor lor congolezi în munca de pe plantații, în fabrici, în comerț sau în oricare alte spații a producției și extracției capitaliste. În acest film, Kapita devine un simbol pentru munca de demascare și decodare a reprezentărilor coloniale.

AHORITA FRAMES

Angelika Levi | Durata 22 min.

"Ahorita Frames" transferă din New York-ul anului 2021 la granița din Tijuana în 2019 poveștile lucrătoarelor însărcinate cu curățarea reziduurilor de azbest după 9/11, reconfigurând astfel cartografierea politică a relațiilor de putere din America ultimelor două decenii. Filmul descrie atât devalorizarea femeilor migrante în acest context, cât și un sistem mai amplu de simbolism cultural și narațiunea sa colonială.

Meniu