AT THE ENTRANCE OF THE NIGHT

r. ANTON BIALAS
Franța
19'

O poveste cu valențe deopotrivă onirice și ancestrale ale unei civilizații care își pierde vlăstarii pe măsură ce aceștia se rup de rădăcini. AT THE ENTRANCE OF THE NIGHT atinge o serie de sensibilități profund umane, care îi îndeplinesc statutul de poveste pe deplin. Visul în film e plin de simboluri vivide ale copilăriei; apropieri, sau dimpotrivă, depărtări: un tată de neatins, un frate care nu-și cunoaște propria moarte. Alcătuit din filmări nocturne, fotografii pe infraroșu, filmul aduce cu ceva din tărâmul viselor la Lynch, ceva distant, de necunoscut și cu toate acestea, perfect recognoscibil. ENTRANCE OF THE NIGHT prezintă trei tipuri de natură, fiecare cuprins de o poveste, o poziție aparte. (Emil Vasilache, BIEFF 2020)

Filmul francez AT THE ENTRANCE OF THE NIGHT, regizat de Anton Bialas, e un inventiv și evocativ tratat al migrației și a identității, care conține trei povestiri separate, trei puncte de vedere diferite. Filmul se prezintă cu o subtilitate și simplicitate care contrazice nenumăratele complexități emoționale pe care filmul e capabil să le evoce.” (Laurence Boyce, Cineuropa)

“Un triptic pe tema migrației, care cuprinde trei spații, de la Marocul de Nord, la teritoriul acoperit de paza de coastă a Spaniei și până într-un parc din Paris. AT THE ENTRANCE OF THE NIGHT e o explorare onirică a identităților în schimbare, de pe un continent pe altul.  O reverie empatică pe tema apartenenței, prieteniei și a fotbalului.” (Redmond Bacon,  Directors Notes)

Premii și festivaluri

12 decembrie, ora 18:00, Casa Tineretului Timișoara

Capacitate 130 de locuri | Adresa aici, numărul 23
*Biletele și abonamentele pot fi achiziționate online pe platforma de streaming a festivalului.

Anton Bialas

ANTON BIALAS s-a născut în Paris, în 1990 dintr-o mamă suedeză și un tată german. A studiat cinema la Sorbonne Paris III. În 2018 a regizat filmul de mediu metraj intitulat „Behind Our Eyes” selecționat la FID MARSEILLE 2018 (Georges de Beauregard Prize / High School Students’sPrize / Special Mention of the French Institute of Criticism) și selecționat la numeroase festivaluri internaționale precum Visions du Réel in Nyon, Short side of Pantin (Grand Prix), Message to Man în Saint-Petersburg. Ultimul său film, pe care l-a terminat în 2020 se intitulează At the Entrance of the Night.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

19′, 2020, France

Director: ANTON BIALAS

 

CAST: Alioune Fall, Ibrahim Doumbia, Nadia Moussa

SCRIPTWRITER: Anton Bialas

CINEMATOGRAPHY: Anton Bialas / Julia Mingo

EDITING: Anton Bialas, Vincent Tricon

SOUND: Lucas Doméjean, Matthieu Choux

PRODUCER: Marthe Lamy, Félix de Givry

PRODUCTION COMPANY: Apaches films, Remembers

Meniu