ANTOLOGIA REALITĂȚII INVIZIBILE

Daria Corlățan
Romania
2 min.

Ce reprezintă realitatea invizibilă – propriul corp, ce e în afara lui, ce e pe dinăuntru sau energia celor trei coexistente? Aici, experiența senzorială marchează actul de a trăi.

Arta pare că nu va epuiza niciodată dorința de reprezentare subiectivă a puseelor emoționale. Atunci când materialitatea unui stop motion din lucrări grafice începe să se întoarcă la ustensilele limbajului de care se utilizezează, punctul, pata, linia și forma devin corespondenții unor trăiri viscerale. Abstractizarea unei simple plimbări pe stradă trasează un parcurs interior al anxietății cotidiene, stare de fapt a omului modern. Încercarea de a reda un efect cât mai apropiat de simțirea personală, adică de realitatea invizibilă, ne aruncă într-un experiment al propriei exprimări prin video art. (Daria Barbu)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 20 Noiembrie @Cinemateca Eforie

Eforie 2
Cumpără bilet

DARIA CORLAȚAN

Daria Corlațan este un artist ce lucrează cu o multitudine de medii, concentrându-se cu precădere pe video art și animație. În 2021 a absolvit Universitatea de Arta și Design Cluj-Napoca, la departamentul de Grafică, în prezent continuându-și studiile cu un master de Practici curatoriale la aceeași instituție. 

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

FILM TITLE: ANTOLOGIA REALITĂȚII INVIZIBILE

2′, 2021, Romania

Director: DARIA CORLAȚAN

 

ANIMAȚIE: DARIA CORLAȚAN

SUNET: DARIA CORLAȚAN

DIRECTOR’S CONTACT: 0732983403

E: dariacorlatan@yahoo.com

Screens

Competiția Națională

Toate filmele →

MY BACTERIAL SELF HELPS ME SLEEP

Adrian Ganea & Chlorys | Durata 9 min.

Interesați de ecologia vieții non-umane, Adrian Ganea și Chlorys propun o lucrare care explorează și studiază masele amorfe, mâlurile alunecoase și alcătuirile cleioase – șabloanele tuturor ființelor organice și, în cele din urmă, ale întregii gândiri de pe Pământ.

ANTOLOGIA REALITĂȚII INVIZIBILE

Daria Corlățan | Durata 2 min.

Ce reprezintă realitatea invizibilă - propriul corp, ce e în afara lui, ce e pe dinăuntru sau energia celor trei coexistente? Aici, experiența senzorială marchează actul de a trăi.

2020: A COVID SPACE ODYSSEY

Vladimir Potop, Alina Manolache | Durata 15 min.

Misiunea de șapte luni a astronautului Jessica Meir surprinde euforia primelor zile în gravitație zero a primei incursiuni spațiale cu un echipaj exclusiv feminin, întreruptă de o șansă complet neașteptată: cea a vedea pandemia desfășurându-se de la înălțimea orbitei.

CROSSING THE STYX: WHISPERS FROM THE UNDERWORLD

Irinel Angel, Alexandru Claudiu Maxim | Durata 25 min.

Lumea din adâncuri a fost mereu un spațiu al misterului ce invită oamenii la călătorii deopotrivă fascinante și înfricoșătoare. Este o metaforă ce ne îndeamnă la introspecții, reflecții și reconsiderări ale reperelor realităților individuale și colective.

ELEFANT DEPARTE / ELEPHANT FAR AWAY

Teona Galgoțiu | Durata 12 min.

O extraterestră blocată pe Pământ din cauza pandemiei trimite un raport către baza planetei de proveniență, prin care își împărtășește senzațiile legate de oameni, vise și copaci.

GRIJILE OBIȘNUITE ALE SCAUNELOR GOALE

Jasmina Al-Qaisi, Adrian Ganea | Durata 5 min.

Un hibrid între video poem și simulare 3D animă gândurile fantomatice, mișcările nefamiliare și aurele nelimitate ale obiectelor pentru a alcătui un soi de distracție dedicată scaunelor goale din sălile pustii de spectacol din vremea pandemiei.

HARVEY

Ilinca Hărnuț | Durata 2 min.

Pornind de la poemul omonim al Teodorei Coman, "harvey" explorează vizual disoluția sinelui și răspunsul la traumă în contextul antropocenului.

COLLAPSUS

Simina Oprescu | Durata 9 min.

O privire critică asupra unei lumi care se împarte în două sfere: una dorește să colonizeze Marte, iar cealaltă să salveze planeta de încălzirea globală, în timp suntem lăsați să ne imaginăm posibile scenarii SF și distopii ale viitorului.

YOU WHO NEVER ARRIVED

Marius Olteanu | Durata 15 min.

''Most experiences are unsayable; they happen in a space that no word has ever entered.” And still, there are words that connect people over time and shape their lives into having an inextricable link. The journey of three men, part dance into the unknown, part quest for meaning.

ERAM SOMNAMBUL CÂND AM VĂZUT TOATE ACELE CULORI

Bogdan Balla | Durata 11 min.

Inspirându-se din instalația Section 28 a lui Derek Jarman, filmul compară povești din istoria recentă a comunității queer cu experiențe personale din prezent, legându-le de observații lirice despre un prezent încă ascuns, o distilare a distanței dintre realitățile tăcute ale iubirii queer și isteria reprezentării ei publice.

THE FUTURE IS A SAFE SPACE HIDDEN IN MY BRAIDS

Mihaela Drăgan | Durata 18 min.

Conceput drept instalație video, „The Future is a Safe Place in My Braids” ritualuri performative de vindecare a traumei rasismului și proiectează un viitor utopic în care vrăjitoarea romă este lidera unei lumi în care oprește ciclul istoric al opresiunilor.

Meniu