Interesați de ecologia vieții non-umane, Adrian Ganea și Chlorys propun o lucrare care explorează și studiază masele amorfe, mâlurile alunecoase și alcătuirile cleioase – șabloanele tuturor ființelor organice și, în cele din urmă, ale întregii gândiri de pe Pământ.
O lume post-apocaliptică nu foarte îndepărtată de a noastră e invadată de creaturi vâscoase în lucrarea eseistică asupra posibilităților unei noi geneze și ontologii semnată de Adrian Ganea și Chlorys și inspirată de ideile Octaviei E. Butler și ale lui Paul B. Preciado. Imagini realiste cu locuri ale exploatării și poluării extreme, cu mediile lor înconjurătoare alterate și ruinele lor în descompunere, sunt infiltrate de organisme speculative cu forme schimbătoare și răspândire rapidă, redate prin animație 3D. Odinioară gonite către marginile gândirii și ale existenței umane, viscozitățile amorfe care se scurg acum prin pereții și crăpăturile iadului creat de om ajung să întruchipeze speranța, în timp ce un narator imaterial e alinat de promisiunea perenă a unei noi ere bacteriene. (Georgiana Vrăjitoru)
Membru fondator al grupului artistic virtuellestheater, Adrian Ganea e atras către ireal, intrigat de magia intangibilului și de modurile în care subiectul virtual, fără corp, se poate materializa și infiltra în lumea reală, solidă. Prin munca sa, își propune să pună în scenă producția de ficțiune, adesea reflectând asupra automatizării ei în creștere. Practica sa variază de la proiectarea de scenografie la programarea simulărilor de grafică computerizată și compunerea videoclipurilor.
Chlorys este o entitate muzicală și vizuală din București, parte din familia Queer Night, artistă Shape Platform în 2017 și membră fondatoare a platformei Corp., dedicată reprezentării și promovării identităților queer (trans, nonbinare etc.). Și-a întins tentaculele local și internațional, ținând reprezentații la Berlin, Stockholm, Londra, Paris, Lyon, Nantes. Este rezidentă a Noods Radio de trei ani (unde se ocupă de Alien Flora) și co-gazdă a emisiunii lunare Corpcast din programul radioului local Black Rhino. În afară de activitatea pe scena cluburilor locale, ea experimentează și cu artele vizuale și sonore, lucrările ei fiind expuse în galerii precum Galeria Suprainfinit, Anexa MNAC, Galeria Ivan, Rubik Space, Atelier 35.
DURATĂ: 9 min,
ANUL: 2020
ȚARA DE PRODUCȚIE: România
REGIE: ADRIAN GANEA & CHLORYS
IMAGINE: Adrian Ganea & Chlorys
GRAFICĂ 3D : Adrian Ganea
SUNET: Chlorys
ASISTENȚĂ PROCESARE VOCE: Dan Anghelache
VOCI: Patrick Brăila, Cosima Opârtan
PRODUCȚIE & DISTRIBUȚIE: Quote—Unquote