MY BACTERIAL SELF HELPS ME SLEEP

Adrian Ganea & Chlorys
România
9 min.

Interesați de ecologia vieții non-umane, Adrian Ganea și Chlorys propun o lucrare care explorează și studiază masele amorfe, mâlurile alunecoase și alcătuirile cleioase – șabloanele tuturor ființelor organice și, în cele din urmă, ale întregii gândiri de pe Pământ.

O lume post-apocaliptică nu foarte îndepărtată de a noastră e invadată de creaturi vâscoase în lucrarea eseistică asupra posibilităților unei noi geneze și ontologii semnată de Adrian Ganea și Chlorys și inspirată de ideile Octaviei E. Butler și ale lui Paul B. Preciado. Imagini realiste cu locuri ale exploatării și poluării extreme, cu mediile lor înconjurătoare alterate și ruinele lor în descompunere, sunt infiltrate de organisme speculative cu forme schimbătoare și răspândire rapidă, redate prin animație 3D. Odinioară gonite către marginile gândirii și ale existenței umane, viscozitățile amorfe care se scurg acum prin pereții și crăpăturile iadului creat de om ajung să întruchipeze speranța, în timp ce un narator imaterial e alinat de promisiunea perenă a unei noi ere bacteriene. (Georgiana Vrăjitoru)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 20 Noiembrie - Cinemateca Eforie

Str. Eforie 2
Cumpără bilet

Adrian Ganea

Membru fondator al grupului artistic virtuellestheater, Adrian Ganea e atras către ireal, intrigat de magia intangibilului și de modurile în care subiectul virtual, fără corp, se poate materializa și infiltra în lumea reală, solidă. Prin munca sa, își propune să pună în scenă producția de ficțiune, adesea reflectând asupra automatizării ei în creștere. Practica sa variază de la proiectarea de scenografie la programarea simulărilor de grafică computerizată și compunerea videoclipurilor. 

Chlorys

Chlorys este o entitate muzicală și vizuală din București, parte din familia Queer Night, artistă Shape Platform în 2017 și membră fondatoare a platformei Corp., dedicată reprezentării și promovării identităților queer (trans, nonbinare etc.). Și-a întins tentaculele local și internațional, ținând reprezentații la Berlin, Stockholm, Londra, Paris, Lyon, Nantes. Este rezidentă a Noods Radio de trei ani (unde se ocupă de Alien Flora) și co-gazdă a emisiunii lunare Corpcast din programul radioului local Black Rhino. În afară de activitatea pe scena cluburilor locale, ea experimentează și cu artele vizuale și sonore, lucrările ei fiind expuse în galerii precum Galeria Suprainfinit, Anexa MNAC, Galeria Ivan, Rubik Space, Atelier 35.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

 

DURATĂ: 9 min,

ANUL: 2020

ȚARA DE PRODUCȚIE: România

REGIE: ADRIAN GANEA & CHLORYS

IMAGINE: Adrian Ganea & Chlorys

GRAFICĂ 3D : Adrian Ganea

SUNET: Chlorys 

ASISTENȚĂ PROCESARE VOCE: Dan Anghelache

VOCI: Patrick Brăila, Cosima Opârtan

PRODUCȚIE & DISTRIBUȚIE: Quote—Unquote

Lumea în absența noastră

Toate filmele →

MY BACTERIAL SELF HELPS ME SLEEP

Adrian Ganea & Chlorys | Durata 9 min.

Interesați de ecologia vieții non-umane, Adrian Ganea și Chlorys propun o lucrare care explorează și studiază masele amorfe, mâlurile alunecoase și alcătuirile cleioase – șabloanele tuturor ființelor organice și, în cele din urmă, ale întregii gândiri de pe Pământ.

INFLORESCENCE

Nicolaas Schmidt | Durata 8 min.

Din nou toamnă pe Pământ. Câteva petale roz de trandafir, etern solidare, țin piept necazului unei furtuni puternice. Un basm conceptualisto-romantic despre rezistență și redundanță, sau ambivalența stângace a adevărului, a visului, a vieții și a iubirii.

ONE THOUSAND AND ONE ATTEMPTS TO BE AN OCEAN

WANG YUYAN | Durata 11 min.

Alcătuit din micro-evenimentele unor „clipuri satisfăcătoare” care împânzesc internetul, O mie și una de încercări de a fi un ocean reflectă asupra experienței de a nu putea vedea lumea cu percepția adâncimii în entropia inexorabilă de astăzi a societăților noastre informaționale.

NAYA – THE FOREST HAS A THOUSAND EYES

SEBASTIAN MULDER | Durata 24 min.

În Naya – The Forest Has a Thousand Eyes, o lupoaică merge din Germania până în Belgia, monitorizată prin GPS. Primul exemplar de lup din Belgia ultimului secol, ea ajunge subiect de știri; apoi dispare din senin de sub radarul oamenilor.

Meniu