INFLORESCENCE

Nicolaas Schmidt
Germania
8 min.

Din nou toamnă pe Pământ. Câteva petale roz de trandafir, etern solidare, țin piept necazului unei furtuni puternice.Un basm conceptualisto-romantic despre rezistență și redundanță, sau ambivalența stângace a adevărului, a visului, a vieții și a iubirii.

Neașteptate profunzimi și intensități iau naștere atunci când o emoție trecătoare este redată în buclă. Axa filmului este cadrul de prim-plan al unui trandafir îndoit și pus la pământ de vântul unui început de furtună, pe un fundal cu ceruri întunecate și arbori zguduiți, acoperișul unei case și un steag fluturător al Germaniei; imaginea în mișcare, repetată și manipulată înainte și înapoi la viteze variabile, e însoțită de un fragment ca un imn din cântecul „Don’t Dream It’s Over” al trupei Crowded House – reiterat la nesfârșit în timp ce îi este schimbat tempoul în mod subtil și progresiv, ceea ce golește și reumple constant semnificația și tonul emoțional al spațiului cinematografic. O invitație să ne unim întru inflorescență, micro-poemul lui Nicolaas Schmidt evocă nenumăratele stări și energii care pot crește dintr-o singură tulpină curajoasă. (Georgiana Vrăjitoru)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 20 Noiembrie - Cinemateca Eforie

Str. Eforie 2
Cumpără bilet

NICOLAAS SCHMIDT

Cineast și artist conceptual și video, Nicolaas Schmidt a studiat artele liberale, mediile duraționale și filmul la Universitatea de Arte din Hamburg. Din 2009, lucrările sale sunt prezentate la festivaluri de film și expoziții internaționale. Cel mai recent film al său, First Time, a fost inclus în 2021 în competiția internațională a Festivalului Internațional de Film de la Locarno și a primit Mențiunea Specială. Practica sa este definită de dramaturgii atmosferice de durată, elemente de banalitate prezentate repetitiv și o radicalitate subtil ambivalentă în privința reducției și a romantismului.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 8 min.

ANUL: 2020

ȚARA DE PRODUCȚIE: Germania

REGIE: Nicolaas Schmidt

SCENARIU: Nicolaas Schmidt

IMAGINE: Nicolaas Schmidt

 

 

PRODUCȚIE: ETTG – ETERNAL TREND TOWARDS GREY

Lumea în absența noastră

Toate filmele →

MY BACTERIAL SELF HELPS ME SLEEP

Adrian Ganea & Chlorys | Durata 9 min.

Interesați de ecologia vieții non-umane, Adrian Ganea și Chlorys propun o lucrare care explorează și studiază masele amorfe, mâlurile alunecoase și alcătuirile cleioase – șabloanele tuturor ființelor organice și, în cele din urmă, ale întregii gândiri de pe Pământ.

INFLORESCENCE

Nicolaas Schmidt | Durata 8 min.

Din nou toamnă pe Pământ. Câteva petale roz de trandafir, etern solidare, țin piept necazului unei furtuni puternice. Un basm conceptualisto-romantic despre rezistență și redundanță, sau ambivalența stângace a adevărului, a visului, a vieții și a iubirii.

ONE THOUSAND AND ONE ATTEMPTS TO BE AN OCEAN

WANG YUYAN | Durata 11 min.

Alcătuit din micro-evenimentele unor „clipuri satisfăcătoare” care împânzesc internetul, O mie și una de încercări de a fi un ocean reflectă asupra experienței de a nu putea vedea lumea cu percepția adâncimii în entropia inexorabilă de astăzi a societăților noastre informaționale.

NAYA – THE FOREST HAS A THOUSAND EYES

SEBASTIAN MULDER | Durata 24 min.

În Naya – The Forest Has a Thousand Eyes, o lupoaică merge din Germania până în Belgia, monitorizată prin GPS. Primul exemplar de lup din Belgia ultimului secol, ea ajunge subiect de știri; apoi dispare din senin de sub radarul oamenilor.

Meniu