ONE THOUSAND AND ONE ATTEMPTS TO BE AN OCEAN

WANG YUYAN
Franța
11 min.

Alcătuit din micro-evenimentele unor satisfying videos (clipuri satisfăcătoare) care împânzesc internetul, „O mie și una de încercări de a fi un ocean” reflectează  asupra experienței de a nu putea avea o percepție în adâncime asupra lumii în entropia inexorabilă de astăzi a societăților noastre informaționale.

Amploarea producției de conținut de astăzi și căutarea vorace a spectaculosului sunt fundalul pe care Wang Yuyan plasează acest  scurtmetraj frenetic  al cărui ritm amintește de forța unui val. Adunând frânturi din clipuri ASMR, înregistrări ale unor cataclisme climatice sau ale unor mulțimi coordonate în masă, reprezentări microscopice de mucegaiuri și componente electronice, time-lapse-uri cu hărți, fenomene naturale și experimente, filmul recreează experiența fragmentată și dezordonată a interacțiunii cu lumea prin intermediul rețelelor sociale. Propulsat de o coloană sonoră care repetă obsesiv hipnotic același unic fragment de vorbire pentru a evoca efemerul și incomprehensibilul, ritmul său pulsatoriu și fluxul necruțător de imagini imprimă spectatorului o stare epuizantă de neconștientizare augmentată. (Georgiana Vrăjitoru)

 

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 20 Noiembrie - Cinemateca Eforie

Str. Eforie 2
Cumpără bilet

WANG YUYAN

Wang Yuyan este o cineastă și artistă multidisciplinară care locuiește la Paris. A absolvit Studioul Național de Artă Contemporană „Le Fresnoy (2020) și Școala Națională Superioară de Arte Frumoase din Paris (2016). Se inspiră din fluxul nesfârșit – susținut de productivitatea industrială – al producției media. Lucrările ei oscilează între film și instalație, adesea dintr-o perspectivă imersivă, care abstractizează până la dezintegrare. Poetică și politică, practica ei de reciclare a imaginilor este o formă de deturnare privind economia atenției.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 11 MIN.

ANUL: 2021

ȚARA: Franța

REGIE: Wang Yang

MONTAJ: Wang Yuyan

SOUND DESIGN: Raphaël Hénard

COLOUR GRADING: Juliette Barrat

PRODUCȚIA: Les Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains

DISTRIBUȚIA:

Square Eyes – Wouter Jansen

https://squareeyesfilm.com/

Lumea în absența noastră

Toate filmele →

MY BACTERIAL SELF HELPS ME SLEEP

Adrian Ganea & Chlorys | Durata 9 min.

Interesați de ecologia vieții non-umane, Adrian Ganea și Chlorys propun o lucrare care explorează și studiază masele amorfe, mâlurile alunecoase și alcătuirile cleioase – șabloanele tuturor ființelor organice și, în cele din urmă, ale întregii gândiri de pe Pământ.

INFLORESCENCE

Nicolaas Schmidt | Durata 8 min.

Din nou toamnă pe Pământ. Câteva petale roz de trandafir, etern solidare, țin piept necazului unei furtuni puternice. Un basm conceptualisto-romantic despre rezistență și redundanță, sau ambivalența stângace a adevărului, a visului, a vieții și a iubirii.

ONE THOUSAND AND ONE ATTEMPTS TO BE AN OCEAN

WANG YUYAN | Durata 11 min.

Alcătuit din micro-evenimentele unor „clipuri satisfăcătoare” care împânzesc internetul, O mie și una de încercări de a fi un ocean reflectă asupra experienței de a nu putea vedea lumea cu percepția adâncimii în entropia inexorabilă de astăzi a societăților noastre informaționale.

NAYA – THE FOREST HAS A THOUSAND EYES

SEBASTIAN MULDER | Durata 24 min.

În Naya – The Forest Has a Thousand Eyes, o lupoaică merge din Germania până în Belgia, monitorizată prin GPS. Primul exemplar de lup din Belgia ultimului secol, ea ajunge subiect de știri; apoi dispare din senin de sub radarul oamenilor.

Meniu