CHUTE

Nora Longatti
Elveția
20 min.

O tânără tot hoinărește prin oraș, parcă pândește ceva; deodată, se prăbușește pe jos. Și-a pierdut cunoștința sau se preface? Această compoziție performativă, care imită Pietà a lui Michelangelo, este despre a lăsa trupul să fie o prismă pentru interacțiunile cu străinii. 

Scurtmetrajul cvasi-observațional al Norei Longatti urmărește o protagonistă alienată, cu o identitate nedefinită (lucrează – sau nu – la un hotel; e plictisită sau în căutare de apropiere), care se face că leșină în spații publice (supermarket-uri, stații de autobuz, propriul bloc) pentru a primi atenție. Fie că leșină sau se preface, jocul ei lasă străinii care o observă fie să-i imite gestul, fie să o consoleze. Aici, trupul performativ e o prismă, o invitație pentru oricare scenariu posibil. Acest gest silențios (și planificat?) ia forma unui soi de accident care apropie oamenii cu oamenii,  arătând cât de mult râvnim cu toții conexiune și afecțiune. Ce imagine mai grăitoare pentru vremurile acestea? (Georgiana Mușat)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Joi, 18 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

NORA LONGATTI

Nora Longatti a absolvit ZHDK Zürich în 2015 cu o licență în Arte Frumoase. În 2017, începe să studieze film la ECAL Lausanne, unde regizează scurtmetrajul „Bloc B”, care a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj studențesc la Winterthur International Short Film Festival. A absolvit în 2020, iar scurtmetrajul său de examen, „Chute”, a primit premiul Pardo d’oro pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Locarno, ediția de anul acesta.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DISTRIBUȚIE: Fhunyue Gao, Barbara Kurth, Yevgenia Korolov, Agathe Lecomte, Jeff Nsingi Ambassi & Julian Gyphens

SCENARIU: Nora Longatti

IMAGINE: Carlos Tapia Gonzàlez

MONTAJ: Maxence Tasserit  

SUNET: Camille Bonard

MUZICĂ: Anuk Schmelcher & Nora Longatti

 

PRODUCȚIE: 

Golden Egg Production

ECAL École Cantonale d’Art de Lausanne

 

DISTRIBUȚIE:

h264 Distribution – Justine Baillargeon

https://www.h264distribution.com/en/

În căutarea unei conexiuni

Toate filmele →

NEW GODS

Loïc Hobi | Durata 19 min.

Hibridul docu-ficțional al lui Loïc Hobi revizitează masacrul din Isla Vista, California, când șase femei au fost ucise de un bărbat. Un algoritm de inteligență artificială, deghizat într-o mască justițiar-bântuitoare, investighează motivațiile și frustrările atacatorului, analizând persona sa virtuală, incel-ul LonerWolf58.

CHUTE

Nora Longatti | Durata 20 min.

O tânără tot hoinărește prin oraș, parcă pândește ceva; deodată, se prăbușește pe jos. Și-a pierdut cunoștința sau se preface? Această compoziție performativă, care imită Pietà a lui Michelangelo, este despre a lăsa trupul să fie o prismă pentru interacțiunile cu străinii.

BABY ANGER

Caroline Poggi, Jonathan Vinel | Durata 13 min.

În această bijuterie inefabilă, un bebeluș abandonat ruminează pe marginea lumii decadente, zburdând peste clădiri și nori, într-un peisaj care nu i-a semănat niciodată. Să mai fie și altceva de descoperit sau iubit în afară de rețetele de mâncare?

IN GOOD HANDS

Kezia Zurbrügg, Philipp Ritler | Durata 13 min.

O linie telefonică de suport psihologic supra-aglomerată. Un antrenor de dezvoltare personală care înregistrează un nou video în timp ce un cuplu de părinți îngrijorați consultă un psiholog pentru copii. O serie de viniete compuse pictural care înfățișează diferiți oameni în căutarea unei conexiuni umane care să-i ajute să facă față singurătății în care se adâncesc.

WHEN NIGHT MEETS DAWN

Andreea Cristina Borțun | Durata 20 min.

În lumina mângâietor-tăioasă a nopților toropitoare din București, un adolescent pare în sfârșit să facă pace cu sine. La fel ca identitatea lui nocturnă, clandestină, mai e o lume pitulată, a plantelor și vietăților pe care lumina nu le poate cuprinde cu privirea.

Meniu