NEW GODS

Loïc Hobi
Elvetia/Franța
19 min.

Hibridul docu-ficțional al lui Loïc Hobi revizitează masacrul din Isla Vista, California, când șase femei au fost ucise de un bărbat. Un algoritm de inteligență artificială, deghizat într-o mască justițiar-bântuitoare, investighează motivațiile și frustrările atacatorului, analizând persona sa virtuală, incel-ul LonerWolf58.

O poveste aparent simplă, cu toate că sufocantă, despre singurătatea și lipsă de iubire a unui incel (umbrelă care definește celibatarul involuntar), devine o analiză a agendei de ucis a acestuia. Regizorul Loïc Hobi are o poziție neutră  față de atacator, atribuindu-i acestuia o serie de monologuri sincopate, toate filtrate de privirea distorsionată a unei entități virtuale, un algoritm de inteligență artificială. Aici, ucigașul e doar obiectul reprezentat, și nu subiectul, miza e analiza felului în care violența e abreviată prin meme-uri sau postări cinice pe social media. Oricât s-ar strădui, botul justițiar nu poate combate fascinația fetișizantă a oamenilor pentru antagoniști. (Georgiana Mușat)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Vineri, 19 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Bldv. Dacia 77
Cumpără bilet

Loïc Hobi

Loïc Hobi a studiat la École de la Cité de Luc Besson în Paris, iar în mai 2019 a regizat primul său scurtmetraj academic, „L’Homme Jetée”, selectat, printre multiple festivaluri de profil, la Busan, Barcelona și Winterhur. „The Life Underground”, cel mai recent proiect al său, finalizat anul acesta, este un coming-of-age plasat în pântecele suburbiilor.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 19 min.

ANUL: 2021

ȚARA DE PRODUCȚIE: Elveția/ Franța

REGIE: Loïc Hobi

DISTRIBUȚIE: Hubert Girard

SCENARIU: Loïc Hobi, Youri Najdovski

IMAGINE: Loïc Hobi

MONTAJ: Loïc Hobi

 

 

PRODUCȚIE: Skopéô Films, Venin Films

DISTRIBUȚIE: Skopéô Films

În căutarea unei conexiuni

Toate filmele →

NEW GODS

Loïc Hobi | Durata 19 min.

Hibridul docu-ficțional al lui Loïc Hobi revizitează masacrul din Isla Vista, California, când șase femei au fost ucise de un bărbat. Un algoritm de inteligență artificială, deghizat într-o mască justițiar-bântuitoare, investighează motivațiile și frustrările atacatorului, analizând persona sa virtuală, incel-ul LonerWolf58.

CHUTE

Nora Longatti | Durata 20 min.

O tânără tot hoinărește prin oraș, parcă pândește ceva; deodată, se prăbușește pe jos. Și-a pierdut cunoștința sau se preface? Această compoziție performativă, care imită Pietà a lui Michelangelo, este despre a lăsa trupul să fie o prismă pentru interacțiunile cu străinii.

BABY ANGER

Caroline Poggi, Jonathan Vinel | Durata 13 min.

În această bijuterie inefabilă, un bebeluș abandonat ruminează pe marginea lumii decadente, zburdând peste clădiri și nori, într-un peisaj care nu i-a semănat niciodată. Să mai fie și altceva de descoperit sau iubit în afară de rețetele de mâncare?

IN GOOD HANDS

Kezia Zurbrügg, Philipp Ritler | Durata 13 min.

O linie telefonică de suport psihologic supra-aglomerată. Un antrenor de dezvoltare personală care înregistrează un nou video în timp ce un cuplu de părinți îngrijorați consultă un psiholog pentru copii. O serie de viniete compuse pictural care înfățișează diferiți oameni în căutarea unei conexiuni umane care să-i ajute să facă față singurătății în care se adâncesc.

WHEN NIGHT MEETS DAWN

Andreea Cristina Borțun | Durata 20 min.

În lumina mângâietor-tăioasă a nopților toropitoare din București, un adolescent pare în sfârșit să facă pace cu sine. La fel ca identitatea lui nocturnă, clandestină, mai e o lume pitulată, a plantelor și vietăților pe care lumina nu le poate cuprinde cu privirea.

Meniu