WHEN NIGHT MEETS DAWN

Andreea Cristina Borțun
România
20 min.

În lumina mângâietor-tăioasă a nopților toropitoare din București, un adolescent pare în sfârșit să facă pace cu sine. La fel ca identitatea lui nocturnă, clandestină, mai e o lume pitulată, a plantelor și vietăților pe care lumina nu le poate cuprinde cu privirea.

„When Night Meets Dawn” e povestea plină de candoare a unui adolescent în criză; în acest peisaj estetic care aduce aminte de stilistica thailandezului Apichatpong Weerasethakul și a portughezului João Pedro Rodrigues, există o poveste minimală și o întâlnire erotică liminală între doi băieți care se caută reciproc. Regizoarea nu zăbovește asupra tensiunilor, ci mai curând e atrasă de micile detalii care-i compun ziua protagonistului (conversații disparate cu prietenii, locurile lui ascunse), privind atât din perspectiva celui observat, cât și a observatorului. (Georgiana Mușat).

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Vineri, 19 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77

Cumpără bilet

Andreea Borțun

Andreea Borțun e scenaristă și regizoare, absolventă a UNATC și a Bard College Berlin. Debutul său în scurtmetraj, „Blue Spring”, a fost selectat în competiţia oficială la Toronto IFF 2015, iar „Love Locker” a primit Premiul France 3, în cadrul Paris Courts Devant. A publicat frecvent în mai multe reviste de cinema și a participat  la numeroase workshop-uri internaționale de film. Începând cu 2006, este co-fondatorul Ideo Ideis, cel mai important Festival de Teatru pentru adolescenți din România. E cofondatoare a rezidenței internaționale de scenaristică Pustnik și lucrează la  lungmetrajul de debut, „Malul Vânăt”.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATĂ: 20 min.
ANUL: 2021
ȚARA DE PRODUCȚIE: România
REGIE: Andreea Cristina Borțun
DISTRIBUȚIE: Daniel Smîntînă, Marcel-Grigore Bolun, Una Toma, Eugen Ionescu
SCENARIU: Andreea Cristina Borțun
IMAGINE: Laurențiu Răducanu
MONTAJ: Tudor Popescu
SUNET: Marian Ioan Iacoban

PRODUCȚIE:
Atelier de film – Gabi Suciu, Andreea Cristina Borțun

Screens

În căutarea unei conexiuni

Toate filmele →

NEW GODS

Loïc Hobi | Durata 19 min.

Hibridul docu-ficțional al lui Loïc Hobi revizitează masacrul din Isla Vista, California, când șase femei au fost ucise de un bărbat. Un algoritm de inteligență artificială, deghizat într-o mască justițiar-bântuitoare, investighează motivațiile și frustrările atacatorului, analizând persona sa virtuală, incel-ul LonerWolf58.

CHUTE

Nora Longatti | Durata 20 min.

O tânără tot hoinărește prin oraș, parcă pândește ceva; deodată, se prăbușește pe jos. Și-a pierdut cunoștința sau se preface? Această compoziție performativă, care imită Pietà a lui Michelangelo, este despre a lăsa trupul să fie o prismă pentru interacțiunile cu străinii.

BABY ANGER

Caroline Poggi, Jonathan Vinel | Durata 13 min.

În această bijuterie inefabilă, un bebeluș abandonat ruminează pe marginea lumii decadente, zburdând peste clădiri și nori, într-un peisaj care nu i-a semănat niciodată. Să mai fie și altceva de descoperit sau iubit în afară de rețetele de mâncare?

IN GOOD HANDS

Kezia Zurbrügg, Philipp Ritler | Durata 13 min.

O linie telefonică de suport psihologic supra-aglomerată. Un antrenor de dezvoltare personală care înregistrează un nou video în timp ce un cuplu de părinți îngrijorați consultă un psiholog pentru copii. O serie de viniete compuse pictural care înfățișează diferiți oameni în căutarea unei conexiuni umane care să-i ajute să facă față singurătății în care se adâncesc.

WHEN NIGHT MEETS DAWN

Andreea Cristina Borțun | Durata 20 min.

În lumina mângâietor-tăioasă a nopților toropitoare din București, un adolescent pare în sfârșit să facă pace cu sine. La fel ca identitatea lui nocturnă, clandestină, mai e o lume pitulată, a plantelor și vietăților pe care lumina nu le poate cuprinde cu privirea.

Meniu