BABY ANGER

Caroline Poggi, Jonathan Vinel
Franța/ Italia
13 min.

În această bijuterie inefabilă, un bebeluș abandonat ruminează pe marginea lumii decadente, zburdând peste clădiri și nori, într-un peisaj care nu i-a semănat niciodată. Să mai fie și altceva de descoperit sau iubit în afară de rețetele de mâncare? 

În esență, „Baby Anger” e o manifestare a spleen-ului suprem și a paradoxurilor existențiale – un bebeluș CGI aruncat în lumea reală doar pentru a-și etala înstrăinarea de lume e o ciudățenie, o unealtă posomorâtă. Jonathan Vinel și Caroline Poggi fac lucrurile să arate, totuși, mai puțin catastrofal – bebelușul duce o revoltă punk, cu toate că lumea nici nu o observă. Melanjul dintre materialul video și imaginile CGI dau forță filmului, revitalizând animația experimentală și ducând-o pe tărâmuri meta-cinematografice (copilul seamănă izbitor cu Vinel, de pildă, iar Vinel și Poggi joacă episodic părinții copilului). Punctul culminant? Supraimpresiunea crepusculară, elegiacă, a copilului care înghite toată lumea solară de la apus. (Georgiana Mușat)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Joi, 18 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

CAROLINE POGGI & JONATHAN VINEL

Jonathan Vinel a studiat montajul la La Fémis, iar Caroline Poggi a studiat la Universitatea Paris IV și la Universitatea din Corsica. Primul lor scurtmetraj realizat împreună, „As Long As Shotguns Remain” a câștigat Ursul de Aur la Berlinale în 2014. A urmat „Jessica Forever”, prezentat în premieră internațională la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2019. Filmele lor depășesc granițele fluide dintre cinema, jocuri video, instalație video și CGI.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATĂ 13min

ANUL: 2021

Țara: Franța/Italia

DISTRIBUȚIE: Barbara Braccini

SCENARIU: Caroline Poggi, Jonathan Vinel

IMAGINE: Caroline Poggi, Jonathan Vinel

ARTIȘTI 3D: Lucien Krampf, Hugo Glavier, Stanislas Bécot

SUNET: Olivier Voisin

 

PRODUCȚIE: Fondazione Prada, Caroline Poggi, Jonathan Vinel

În căutarea unei conexiuni

Toate filmele →

NEW GODS

Loïc Hobi | Durata 19 min.

Hibridul docu-ficțional al lui Loïc Hobi revizitează masacrul din Isla Vista, California, când șase femei au fost ucise de un bărbat. Un algoritm de inteligență artificială, deghizat într-o mască justițiar-bântuitoare, investighează motivațiile și frustrările atacatorului, analizând persona sa virtuală, incel-ul LonerWolf58.

CHUTE

Nora Longatti | Durata 20 min.

O tânără tot hoinărește prin oraș, parcă pândește ceva; deodată, se prăbușește pe jos. Și-a pierdut cunoștința sau se preface? Această compoziție performativă, care imită Pietà a lui Michelangelo, este despre a lăsa trupul să fie o prismă pentru interacțiunile cu străinii.

BABY ANGER

Caroline Poggi, Jonathan Vinel | Durata 13 min.

În această bijuterie inefabilă, un bebeluș abandonat ruminează pe marginea lumii decadente, zburdând peste clădiri și nori, într-un peisaj care nu i-a semănat niciodată. Să mai fie și altceva de descoperit sau iubit în afară de rețetele de mâncare?

IN GOOD HANDS

Kezia Zurbrügg, Philipp Ritler | Durata 13 min.

O linie telefonică de suport psihologic supra-aglomerată. Un antrenor de dezvoltare personală care înregistrează un nou video în timp ce un cuplu de părinți îngrijorați consultă un psiholog pentru copii. O serie de viniete compuse pictural care înfățișează diferiți oameni în căutarea unei conexiuni umane care să-i ajute să facă față singurătății în care se adâncesc.

WHEN NIGHT MEETS DAWN

Andreea Cristina Borțun | Durata 20 min.

În lumina mângâietor-tăioasă a nopților toropitoare din București, un adolescent pare în sfârșit să facă pace cu sine. La fel ca identitatea lui nocturnă, clandestină, mai e o lume pitulată, a plantelor și vietăților pe care lumina nu le poate cuprinde cu privirea.

Meniu