AUTOTROFIA

Anton Vidokle
Italia
31 min.

Filmat în satul Oliveto Lucano aflat în sudul Italiei, Autotrofia este deopotrivă o documentare a unui ritual de fertilitate străvechi practic în această regiune până în zilele noastre și o ficțiune construită pornind de la scrierile pictorului Vassily Chekrygin și a omului de știință Vladimir Vernadsky.

Conținutul ficțional al filmului explorează dimensiunea ecologică a cosmismului rus: dorința de a transforma și de a evolua înspre un mod de trai în care oamenii nu ar mai trebui să omoare și să consume alte organisme vii pentru a produce energia necesară vieții, și ar învăța în schimb de la plante cum să genereze nutriție procesând direct energia solară. Această idee, dezvoltată pentru prima dată la începutul secolului 20, este juxtapusă cu o celebrare mai veche, de rit păgân: un festival al recoltei în care doi copaci reprezentând vara și iarna sunt uniți într-un singur trunchi cu o înălțime supranaturală, completând și conectând ciclul sezonier creat de orbita planetei noastre în jurul soarelui.

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Mezanin, Palatul Universul - 17-21 Noiembrie

Palatul Universul - Strada Actor Ion Brezoianu 23-25
*Intrarea este gratuită.
Mai multe informații despre festival și bilete

Anton Vidokle

Anton Vidokle este artist și editor al revistei e-flux. Lucrările sale au fost expuse la nivel internațional în cadrul a numeroase muzeem instituții artistice, bienale și proiectate în cadrul a diverse festivaluri de film.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 31 min.

ANUL: 2021

ȚARA DE PRODUCȚIE: Italia

REGIE & SCENARIU: Anton Vidokle

DISTRIBUȚIE: Muna Mussie, Alessandro Magania, Kasia Wolinska, Fabio Cipriano Romano, Simone Lanari

IMAGINE: Ayman Nahle

MONTAJ: Ayman Nahle, Hinda Weiss, Anton Vidokle

MUZICĂ: Alva Noto

DESIGN SONOR: Eli Cohn

SUNET: Nocturnal Sound

COSTUME: Comune di Satriano di Lucania

 

Berlinale Forum Expanded

Toate filmele →

MAY JUNE JULY

Kevin Jerome Everson | Durata 8 min.

Lunile mai, iunie și iulie sunt reprezentate prin bujori, licurici și anul 2020. Un rollerblader traversează Piața Black Lives Matter din Washington D.C.

„THE RED FILTER IS WITHDRAWN.”

Minjung Kim | Durata 11 min.

Numeroase spații coloniale, incluzând peșterile din interiorul unor coaste maritime și buncărele militare ascunse în interiorul unor cratere vulcanice, precum și urme ale revoltelor și masacrelor petrecute în aceste teritorii, pot fi găsite la tot pasul pe insula Jeju.

13 WAYS OF LOOKING AT A BLACKBIRD

Ana Vaz | Durata 31 min.

Preluând titlul unui poem al lui Wallace Stevens, “13 Ways of Looking at a Blackbird” este compus dintr-o serie de încercări ludice de a chestiona acțiunile de a privi și de a fi privit.

AUTOTROFIA

Anton Vidokle | Durata 31 min.

Filmat în satul Oliveto Lucano aflat în sudul Italiei, Autotrofia este deopotrivă o documentare a unui ritual de fertilitate străvechi practic în această regiune până în zilele noastre și o ficțiune construită pornind de la scrierile pictorului Vassily Chekrygin și a omului de știință Vladimir Vernadsky.

KAPITA

Petna Ndaliko Katondolo | Durata 22 min.

Ka-pi-ta este este denumirea oficială dată congolezilor însărcinați să aplice - prin dominație - poruncile stăpânilor lor albi asupra concetățenilor lor congolezi în munca de pe plantații, în fabrici, în comerț sau în oricare alte spații a producției și extracției capitaliste. În acest film, Kapita devine un simbol pentru munca de demascare și decodare a reprezentărilor coloniale.

AHORITA FRAMES

Angelika Levi | Durata 22 min.

"Ahorita Frames" transferă din New York-ul anului 2021 la granița din Tijuana în 2019 poveștile lucrătoarelor însărcinate cu curățarea reziduurilor de azbest după 9/11, reconfigurând astfel cartografierea politică a relațiilor de putere din America ultimelor două decenii. Filmul descrie atât devalorizarea femeilor migrante în acest context, cât și un sistem mai amplu de simbolism cultural și narațiunea sa colonială.

Meniu