MAY JUNE JULY

Kevin Jerome Everson
SUA
8 min.

Lunile mai, iunie și iulie sunt reprezentate prin bujori, licurici și anul 2020. Un rollerblader traversează Piața Black Lives Matter din Washington D.C.

Premii și festivaluri

Locația și perioada de desfășurare a expoziției

Mezanin, Palatul Universul - 17-21 Noiembrie

Palatul Universul - Strada Actor Ion Brezoianu 23-25
*Intrarea este gratuită.
Mai multe informații despre festival și bilete

Kevin Jerome Everson

Kevin Jerome Everson este profesor de artă la Universitatea din Virginia,  Charlottesville Lucrările lui sunt realizate în medii precum pictură, sculptură, fotografie,  și film și au fost expuse la nivel internațional în cadrul unor  festivaluri de film, cinematografe, galerii, muzee și bienale. Everson este de asemenea  câștigătorul mai multor premii și granturi.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 8 min.

ANUL: 2021

ȚARA DE PRODUCȚIE: SUA

REGIE: Kevin Jerome Everson

DISTRIBUȚIE: Jahleel Gardner

IMAGINE: Kevin Jerome Everson

MONTAJ: Kevin Jerome Everson

 

PRODUCȚIE: Madeleine Molyneaux, Kevin Jerome Everson

Berlinale Forum Expanded

Toate filmele →

MAY JUNE JULY

Kevin Jerome Everson | Durata 8 min.

Lunile mai, iunie și iulie sunt reprezentate prin bujori, licurici și anul 2020. Un rollerblader traversează Piața Black Lives Matter din Washington D.C.

„THE RED FILTER IS WITHDRAWN.”

Minjung Kim | Durata 11 min.

Numeroase spații coloniale, incluzând peșterile din interiorul unor coaste maritime și buncărele militare ascunse în interiorul unor cratere vulcanice, precum și urme ale revoltelor și masacrelor petrecute în aceste teritorii, pot fi găsite la tot pasul pe insula Jeju.

13 WAYS OF LOOKING AT A BLACKBIRD

Ana Vaz | Durata 31 min.

Preluând titlul unui poem al lui Wallace Stevens, “13 Ways of Looking at a Blackbird” este compus dintr-o serie de încercări ludice de a chestiona acțiunile de a privi și de a fi privit.

AUTOTROFIA

Anton Vidokle | Durata 31 min.

Filmat în satul Oliveto Lucano aflat în sudul Italiei, Autotrofia este deopotrivă o documentare a unui ritual de fertilitate străvechi practic în această regiune până în zilele noastre și o ficțiune construită pornind de la scrierile pictorului Vassily Chekrygin și a omului de știință Vladimir Vernadsky.

KAPITA

Petna Ndaliko Katondolo | Durata 22 min.

Ka-pi-ta este este denumirea oficială dată congolezilor însărcinați să aplice - prin dominație - poruncile stăpânilor lor albi asupra concetățenilor lor congolezi în munca de pe plantații, în fabrici, în comerț sau în oricare alte spații a producției și extracției capitaliste. În acest film, Kapita devine un simbol pentru munca de demascare și decodare a reprezentărilor coloniale.

AHORITA FRAMES

Angelika Levi | Durata 22 min.

"Ahorita Frames" transferă din New York-ul anului 2021 la granița din Tijuana în 2019 poveștile lucrătoarelor însărcinate cu curățarea reziduurilor de azbest după 9/11, reconfigurând astfel cartografierea politică a relațiilor de putere din America ultimelor două decenii. Filmul descrie atât devalorizarea femeilor migrante în acest context, cât și un sistem mai amplu de simbolism cultural și narațiunea sa colonială.

Meniu