COVID MESSAGES

John Smith
Marea Britanie
22 min.

Împărțit în șase viniete, „Covid Messages” este o documentare pe jumătate adevărată, pe jumătate falsă a acțiunilor și recomandărilor adesea guvernului britanic pe durata primului an al pandemiei, juxtapusă cu cifrele crescânde ale victimelor.

Doar un cineast ca John Smith ar fi putut articula sentimentul de absurditate deplină al pandemiei în felul în care acesta este expus în „Covid Messages” – infuzat cu umor negru, extrem de critic la adresa autorității politice (sau mai degrabă, față de lipsa acesteia), ecuând limbajul de lemn (pseudo-)științific cu ritualul medieval și superstiția. Folosindu-se de montaj pentru a rescrie istoria declarațiilor guvernului Johnson într-o manieră care, paradoxal, este mai aproape de adevăr, Smith relevă nu doar ipocriziile și incompetențele acestuia într-o manieră ludică, dar și modul în care pandemia a schimbat raporturile noastre față de imaginea în mișcare și față de imaginea în transmisiune directă. (Flavia Dima)

Premii și festivaluri

Trailer oficial

Data proiecție și locație

Vineri, 19 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 45 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

John Smith

John Smith a studiat filmul la Royal College of Art. Inspirat de către arta conceptuală și filmul structuralist în anii săi de formare, filmografia sa amplă și multipremiată, ce numără peste 50 de filme, video-uri și instalații, este subversivă față de granițele ce sunt percepute între filmul documentar și cel de ficțiune, dintre reprezentare și abstracție. Cunoscute pentru ingenuitatea lor formală, filmele atent-regizate de către Smith au puterea de a revizui și transforma realitatea, explorând și expunând limbajul cinematografic într-o manieră ludică.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATĂ: 22 min.
ANUL: 2021
ȚARA DE PRODUCȚIE: Marea Britanie
DISTRIBUȚIE: John Smith, Boris Johnson, Matt Hancock
SCENARIU: John Smith
IMAGINE: John Smith
MONTAJ: John Smith
SOUND DESIGN: John Smith

DISTRIBUȚIA:

LUX – Matt Carter

 https://lux.org.uk/

Limbaj = Putere

Toate filmele →

RE-DIT-EN-UN-IN-LEARNING

Laure Prouvost | Durata 13 min.

Folosindu-se de caracteristicele sale cadre fluide, Laure Prouvost revine cu o meditație asupra conceptului de dezvățare, contemplând asupra unor concepte precum schimbarea, interioritatea și exterioritatea, fizicalitatea și psihologia.

A LACK OF CLARITY

Stefan Kruse Jørgensen | Durata 22 min.

Folosindu-se de imagini filmate pe camere de termoviziune, găsite online, Stefan Kruse Jørgensen asamblează aceste cadre stranii ale ale vieții de zi-cu-zi din Paris în timp ce ridică întrebări despre istoria, proliferarea și natura tehnologiilor de supraveghere.

TRAIN AGAIN

Peter Tscherkassky | Durata 20 min.

Construit drept un omagiu al cineastului avant-gardist Kurt Kren și al capodoperei sale, „37/78 Tree Again”, „Train Again” este o nouă incursiune marca Peter Tscherkassky în adâncurile istoriei cinemaului ce relevă brutalitatea sa inerentă.

MISTY PICTURE

Christoph Girardet, Mathis Müller | Durata 16 min.

Înainte de prăbușirea Turnurilor Gemene pe 11 septembrie, imaginea lor devenise un laitmotiv (sau clișeu) vizual al filmelor situate în New York în anii '80 și '90. În noul lor film de montaj, Giradet și Müller alătură astfel de cadre descoperite în diverse pelicule.

COVID MESSAGES

John Smith | Durata 22 min.

Împărțit în șase viniete, „Covid Messages” este o documentare pe jumătate adevărată, pe jumătate falsă a acțiunilor și recomandărilor adesea guvernului britanic pe durata primului an al pandemiei, juxtapusă cu cifrele crescânde ale victimelor.

Meniu