RE-DIT-EN-UN-IN-LEARNING

Laure Prouvost
2020
13 min.

Folosindu-se de caracteristicele sale cadre fluide, Laure Prouvost revine cu o meditație asupra conceptului de dezvățare, contemplând asupra unor concepte precum schimbarea, interioritatea și exterioritatea, fizicalitatea și psihologia.

Un termen din ce în ce mai discutat în anumite cercuri de stânga este cel al „dezvățării” – un proces prin care cineva își deconstruiește credințele pre-fabricate (de regulă cu privire la societate și alteritate) pe care le-a asimilat în mod pasiv pe durata vieții. Adresându-se spectatorilor la persoana a doua, Prouvost creează o reprezentare vizuală a acestui process, subminând limbajul cinematografic uzual și trimițând subtil către rupturile traumatice provocate de către pandemie. Îmbinând artificialul cu naturalul, obiectul cu subiectul, RE-DIT-EN-UN-IN-LEARNING este o experiență onirică ce surprinde multe dintre schimbările și nesiguranțele pe care mulți dintre noi le-au simțiti pe parcursul ultimilor doi ani. (Flavia Dima)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Vineri, 219 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

Laure Prouvost

Laure Provost este laureată a prestigiosului premiu Turner (2013) și a avut expoziții în cele mai renumite instituții internaționale, printre care Tate Britain, Whitechapel Gallery, London, Portikus – Frankfurt Neuer Berliner Kunstverein și New Museum, New York. Provoust folosește limbajul drept instrument al imaginației și se joacă constant în lucrările ei cu asocieri neașteptate între cuvinte, imagini și sensurile lor, combinând totodată amintiri personale reale și imaginate cu referințe artistice și literare pentru a crea instalații filmice complexe care blurează distincția dintre ficțiune și realitate. Proiectului ei „Deep Blue Surrounding You” a reprezentat Franța în cadrul Bienalei de la Veneția din 2019.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DUARATA: 13 min.
ANUL:2020
ȚARA DE PRODUCȚIE: Franța/ Marea Britanie
REGIE: LAURE PROUVOST

Limbaj = Putere

Toate filmele →

RE-DIT-EN-UN-IN-LEARNING

Laure Prouvost | Durata 13 min.

Folosindu-se de caracteristicele sale cadre fluide, Laure Prouvost revine cu o meditație asupra conceptului de dezvățare, contemplând asupra unor concepte precum schimbarea, interioritatea și exterioritatea, fizicalitatea și psihologia.

A LACK OF CLARITY

Stefan Kruse Jørgensen | Durata 22 min.

Folosindu-se de imagini filmate pe camere de termoviziune, găsite online, Stefan Kruse Jørgensen asamblează aceste cadre stranii ale ale vieții de zi-cu-zi din Paris în timp ce ridică întrebări despre istoria, proliferarea și natura tehnologiilor de supraveghere.

TRAIN AGAIN

Peter Tscherkassky | Durata 20 min.

Construit drept un omagiu al cineastului avant-gardist Kurt Kren și al capodoperei sale, „37/78 Tree Again”, „Train Again” este o nouă incursiune marca Peter Tscherkassky în adâncurile istoriei cinemaului ce relevă brutalitatea sa inerentă.

MISTY PICTURE

Christoph Girardet, Mathis Müller | Durata 16 min.

Înainte de prăbușirea Turnurilor Gemene pe 11 septembrie, imaginea lor devenise un laitmotiv (sau clișeu) vizual al filmelor situate în New York în anii '80 și '90. În noul lor film de montaj, Giradet și Müller alătură astfel de cadre descoperite în diverse pelicule.

COVID MESSAGES

John Smith | Durata 22 min.

Împărțit în șase viniete, „Covid Messages” este o documentare pe jumătate adevărată, pe jumătate falsă a acțiunilor și recomandărilor adesea guvernului britanic pe durata primului an al pandemiei, juxtapusă cu cifrele crescânde ale victimelor.

Meniu