TRAIN AGAIN

Peter Tscherkassky
Austria
20 min.

Construit drept un omagiu al cineastului avant-gardist Kurt Kren și al capodoperei sale, „37/78 Tree Again”, „Train Again” este o nouă incursiune marca Peter Tscherkassky în adâncurile istoriei cinemaului ce relevă brutalitatea sa inerentă.

Cel mai nou film al maestrului filmului de montaj Peter Tscherkassky pornește de la una dintre imaginile primordiale ale cinematografului – cea a trenului – pentru a îi descompune însăși fibra constituentă: pelicula. Este cea mai frontală abordare din filmografia recentă a lui Tscherkassky, artist cunoscut pentru preocuparea sa față de materialitatea cinemaului într-o epocă în care aceasta este din ce în ce mai puțin tangibilă, apelând totodată la registrul filmelor western, un teritoriu-fetiș pentru cineast – pe care îl sondează și în deja-clasicul „Instructions for a Light and Sound Machine” (2005).  (Flavia Dima)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Vineri,19 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

Peter Tscherkassky

Peter Tscherkassky a studiat filosofia și teza lui de doctorat a fost Film as Art. Towards a Critical Aesthetics of Cinematography (1985/86). Este un membru fondator al companiei de distribuție Sixpackfilm și a organizat mai multe festivaluri internaționale de film experimental în Viena, de altfel și tururi de film în străinătate. Din 1979, a produs un număr mare de filme experimentale premiate, și a lansat numeroase publicații și cursuri legate de istoria și teoria filmului de avangardă.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 20 min.

ANUL: 2021

ȚARA DE PRODUCȚIE: Austria

REGIZOR: PETER TSCHERKASSKY

DISTRIBUȚIA:

SIXPACKFILM

http://www.sixpackfilm.com

Limbaj = Putere

Toate filmele →

RE-DIT-EN-UN-IN-LEARNING

Laure Prouvost | Durata 13 min.

Folosindu-se de caracteristicele sale cadre fluide, Laure Prouvost revine cu o meditație asupra conceptului de dezvățare, contemplând asupra unor concepte precum schimbarea, interioritatea și exterioritatea, fizicalitatea și psihologia.

A LACK OF CLARITY

Stefan Kruse Jørgensen | Durata 22 min.

Folosindu-se de imagini filmate pe camere de termoviziune, găsite online, Stefan Kruse Jørgensen asamblează aceste cadre stranii ale ale vieții de zi-cu-zi din Paris în timp ce ridică întrebări despre istoria, proliferarea și natura tehnologiilor de supraveghere.

TRAIN AGAIN

Peter Tscherkassky | Durata 20 min.

Construit drept un omagiu al cineastului avant-gardist Kurt Kren și al capodoperei sale, „37/78 Tree Again”, „Train Again” este o nouă incursiune marca Peter Tscherkassky în adâncurile istoriei cinemaului ce relevă brutalitatea sa inerentă.

MISTY PICTURE

Christoph Girardet, Mathis Müller | Durata 16 min.

Înainte de prăbușirea Turnurilor Gemene pe 11 septembrie, imaginea lor devenise un laitmotiv (sau clișeu) vizual al filmelor situate în New York în anii '80 și '90. În noul lor film de montaj, Giradet și Müller alătură astfel de cadre descoperite în diverse pelicule.

COVID MESSAGES

John Smith | Durata 22 min.

Împărțit în șase viniete, „Covid Messages” este o documentare pe jumătate adevărată, pe jumătate falsă a acțiunilor și recomandărilor adesea guvernului britanic pe durata primului an al pandemiei, juxtapusă cu cifrele crescânde ale victimelor.

Meniu