A LACK OF CLARITY

Stefan Kruse Jørgensen
Danemarca
22 min.

Folosindu-se de imagini filmate pe camere de termoviziune, găsite online, Stefan Kruse Jørgensen asamblează aceste cadre stranii ale ale vieții de zi-cu-zi din Paris în timp ce ridică întrebări despre istoria, proliferarea și natura tehnologiilor de supraveghere.

Nu este întocmai la îndemână să găsești o legatură dintre un element atât de comun al vieții sociale precum iluminatul stradal și dezvoltarea sistemelor modern de supraveghere, atotcuprinzătoare și panoptice – însă tocmai aceasta este miza lui Stefan Kruse Jørgensen în „A Lack of Clarity”, săpând după înțelesurile sinistre ce stau ascunse în spatele tehnologiilor care adesea rămân nechestionate. Imaginile sale termice oferă o viziune nefirească asupra cotidianului, una care amintește de imaginarul utilitar militar (tip „Collateral Murder”), subliniând modurile în care filmări care ar putea părea altminteri banale în ochii majorității devin sunt esențiale în viziunea sistemelor de supraveghere. (Flavia Dima)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Vineri, 19 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

STEFAN KRUSE JØRGENSEN

Stefan Kruse Jørgensen este un cineast și artist vizual cu experiență în domeniul designului grafic. Lucrările sale reflectă un proces continuu de cercetarie în teritoriul producției tehnice a imaginii și a modului în care aceasta determină conștiința colectivă. Momentan, Stefan își continua studiile postuniversitare la Kunsthochschule für Medien Köln.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 22 min.

ANUL: 2020

ȚARA DE PRODUCȚIE: Danemarca 

REGIA: STEFAN KRUSE JØRGENSEN

SCENARIU: Stefan Kruse Jørgensen

IMAGINE: Stefan Kruse Jørgensen

MONTAJ Stefan Kruse Jørgensen

SUNET: Asbjørn Derdau

MUZICA: Asbjørn Derdau

PRODUCȚIE & DISTRIBUȚIE:

Stefan Kruse Jørgensen

 www.stefankruse.dk 

Limbaj = Putere

Toate filmele →

RE-DIT-EN-UN-IN-LEARNING

Laure Prouvost | Durata 13 min.

Folosindu-se de caracteristicele sale cadre fluide, Laure Prouvost revine cu o meditație asupra conceptului de dezvățare, contemplând asupra unor concepte precum schimbarea, interioritatea și exterioritatea, fizicalitatea și psihologia.

A LACK OF CLARITY

Stefan Kruse Jørgensen | Durata 22 min.

Folosindu-se de imagini filmate pe camere de termoviziune, găsite online, Stefan Kruse Jørgensen asamblează aceste cadre stranii ale ale vieții de zi-cu-zi din Paris în timp ce ridică întrebări despre istoria, proliferarea și natura tehnologiilor de supraveghere.

TRAIN AGAIN

Peter Tscherkassky | Durata 20 min.

Construit drept un omagiu al cineastului avant-gardist Kurt Kren și al capodoperei sale, „37/78 Tree Again”, „Train Again” este o nouă incursiune marca Peter Tscherkassky în adâncurile istoriei cinemaului ce relevă brutalitatea sa inerentă.

MISTY PICTURE

Christoph Girardet, Mathis Müller | Durata 16 min.

Înainte de prăbușirea Turnurilor Gemene pe 11 septembrie, imaginea lor devenise un laitmotiv (sau clișeu) vizual al filmelor situate în New York în anii '80 și '90. În noul lor film de montaj, Giradet și Müller alătură astfel de cadre descoperite în diverse pelicule.

COVID MESSAGES

John Smith | Durata 22 min.

Împărțit în șase viniete, „Covid Messages” este o documentare pe jumătate adevărată, pe jumătate falsă a acțiunilor și recomandărilor adesea guvernului britanic pe durata primului an al pandemiei, juxtapusă cu cifrele crescânde ale victimelor.

Meniu