FANTASMA NEON

Leonardo Martinelli
Brazilia
20 min.

„Fantasma Neon” este o metaforă pentru invizibilitatea livratorilor, și pentru indiferența cu care sunt tratați într-o societate capitalistă și neo-liberală. Dansul și muzica intervin în film cu o miză dublă: formă de protest / mecanism de coping.

În Brazilia, criza economică exacerbată și stigma socială care este corelată cu munca non-corporate sunt simptomele suferinței livratorilor din Brazilia, care își fac munca de zi cu zi neobservată. „Fantasma Neon” este un semnal de alarmă împotriva sclaviei capitaliste neo-liberale, un muzical care dă spațiu exprimare vocilor marginalizate, prin muzică, dans și protest. Martinelli face un film social care încearcă să scoată de sub umbră munca ce stă la baza unei ierarhii imaginare a muncii. (Emilian Lungu)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 20 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

LEONARDO MARTINELLI

Leonardo Martinelli este un artist audio-vizual din Rio de Janeiro. Filmele sale au fost selectate la mai mult de 300 de festivaluri de film și muzee din lume, incluzând Locarno, San Sebastián, BFI London, Montreal și altele. Printr-un vot în rândul mai multor critici de film, Martinelli a fost listat ca unul dintre cei mai buni 10 noi regizori brazilieni de către Papo de Cinema. În 2021, filmul său „Fantasma Neon” a câștigat Leopardul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj internațional la Festivalul de Film de la Locarno.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 20 min.

ANUL: 2021

ȚARA DE PRODUCȚIE: Brazilia

REGIE: Leonardo Martinelli

DISTRIBUȚIE: Dennis Pinheiro, Silvero Pereira

SCENARIU: Leonardo Martinelli

IMAGINE: Felipe Quintelas 

MONTAJ: Lobo Mauro

SUNET: Gustavo Andrade

MUZICĂ: Ayssa Yamaguti Norek, Carol Maia, José Miguel Brasil, Leonardo Martinelli

 

PRODUCȚIE: Pseudo Filmes

Munca noastră cea de toate zilele

Toate filmele →

IF YOUR HEART WANTS IT (REMIX)

Pilvi Takala | Durata 15 min.

Slush este un congres de 3 zile a cărui miză este dezvoltarea start-up-urilor tech, un focar capitalist unde se intersectează mari investitori. "If your heart wants it (remix)" este o reconstrucție a acestui eveniment.

THE CAPACITY FOR ADEQUATE ANGER

Vika Kirchenbauer | Durata 15 min.

Un eseu vizual auto-reflexiv, "The Capacity For Adequate Anger" urmărește explorarea subiectivității ca manifestare non-violentă, o subiectivitate a cărei furie este suprimată de instanțele de putere sociale.

FANTASMA NEON

Leonardo Martinelli | Durata 20 min.

"Fantasma Neon" este o metaforă pentru invizibilitatea livratorilor, și pentru indiferența cu care sunt tratați într-o societate capitalistă și neo-liberală. Dansul și muzica intervin în film cu o miză dublă: formă de protest / mecanism de coping.

LES DÉMONS DE DOROTHY

Alexis Langlois | Durata 29 min.

O tânără regizoare se zbate să realizeze filme queer și campy fără finanțare și cu presiunea de a-și schimba din necesitate estetica în una mainstream, anxietate ce se materializează într-o vizită a demonilor ei interiori într-unul din visele sale.

VO

Nicolas Gourault | Durata 19 min.

Accidentul mortal provocat de o mașină condusă de un soft scoate la lumină vulnerabilitatea chiar a unui AI la greșeală. VO propune o problemă de etică privitoare la instrumentalizărea AI-ului: este agentivitatea unui computer de încredere sau trebuie ea regulată în totalitate?

Meniu