VO

Nicolas Gourault
Franța
19 min.

Accidentul mortal provocat de o mașină condusă de un soft scoate la lumină vulnerabilitatea chiar a unui AI la greșeală. VO propune o problemă de etică privitoare la instrumentalizărea AI-ului: este agentivitatea unui computer de încredere sau trebuie ea regulată în totalitate?

„VO” propune o discuție actuală ce privește existența postumană: cât de multă libertate îi poți ceda agentivității non-umane și unde tragi linia? Accidentul produs de soft-ul care conduce vehiculul din VO a comis o greșeală sau a fost o transgresiune voită a AI-ului? Sau șoferul-om a fost culpabil? Dar, mai presus de asta, are AI-ul capacitatea de a prelua task-uri umane și este etic să-i subjugăm munca? Chestionarea etică din spatele accidentului se derulează juxtapus cu o cartografiere aproape liniștitoare a unui oraș construit senzorial de către vectorii soft-ului. (Emilian Lungu)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 20 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

NICOLAS GOURAULT

Artist și regizor francez, Nicolas Gourault a studiat artă contemporană și studii vizuale la Le Fresnoy – Studio national des art contemporains și Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales.  Munca sa este impregnată de această dublă pregătire și țintește să unească problematici vizuale cu preocupări politice printr-o critică documentară a noilor media. Gourault se concentrează asupra formelor de alteritate care rezistă în așa-numitele spații controlate.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATĂ: 19 min.

ANUL: 2020

ȚARA DE PRODUCȚIE:  Franța

REGIE: Nicolas Gourault

SCENARIU: Nicolas Gourault

IMAGINE: Nicolas Gourault, Alan Guichaoua

MONTAJ: Félix Rehm, Nicolas Gourault

SUNET: Arno Ledoux

PRODUCȚIE: Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains

DISTRIBUȚIE:

Square Eyes – Wouter Jansen

www.squareeyesfilm.com

Munca noastră cea de toate zilele

Toate filmele →

IF YOUR HEART WANTS IT (REMIX)

Pilvi Takala | Durata 15 min.

Slush este un congres de 3 zile a cărui miză este dezvoltarea start-up-urilor tech, un focar capitalist unde se intersectează mari investitori. "If your heart wants it (remix)" este o reconstrucție a acestui eveniment.

THE CAPACITY FOR ADEQUATE ANGER

Vika Kirchenbauer | Durata 15 min.

Un eseu vizual auto-reflexiv, "The Capacity For Adequate Anger" urmărește explorarea subiectivității ca manifestare non-violentă, o subiectivitate a cărei furie este suprimată de instanțele de putere sociale.

FANTASMA NEON

Leonardo Martinelli | Durata 20 min.

"Fantasma Neon" este o metaforă pentru invizibilitatea livratorilor, și pentru indiferența cu care sunt tratați într-o societate capitalistă și neo-liberală. Dansul și muzica intervin în film cu o miză dublă: formă de protest / mecanism de coping.

LES DÉMONS DE DOROTHY

Alexis Langlois | Durata 29 min.

O tânără regizoare se zbate să realizeze filme queer și campy fără finanțare și cu presiunea de a-și schimba din necesitate estetica în una mainstream, anxietate ce se materializează într-o vizită a demonilor ei interiori într-unul din visele sale.

VO

Nicolas Gourault | Durata 19 min.

Accidentul mortal provocat de o mașină condusă de un soft scoate la lumină vulnerabilitatea chiar a unui AI la greșeală. VO propune o problemă de etică privitoare la instrumentalizărea AI-ului: este agentivitatea unui computer de încredere sau trebuie ea regulată în totalitate?

Meniu