THE CAPACITY FOR ADEQUATE ANGER

Vika Kirchenbauer
Germania
15 min.

Un eseu vizual auto-reflexiv, „The Capacity For Adequate Anger” urmărește explorarea subiectivității ca manifestare non-violentă, o subiectivitate a cărei furie este suprimată de instanțele de putere sociale.

Asocierea dintre voice-over și colaj vizual (compus majoritar din din desene din copilărie, fotografii de familie și scene din anime-uri) reușește în „The Capacity For Adequate Anger” o accesare ambiguă a unei selecții de amintiri ce reflectă suprimarea subiectivității queer și a artei queer. Fluxul selectiv al amintirilor descrie senzația constantă de înstrăinare, printr-un persistent sens de non-belonging, punctând în mod particular dificultatea integrării sociale și artistice în industriea creativă hetero-dominantă. Furia ar putea fi folosită în performarea identitară ca manifestare a frustrării, dar această emoție instinctuală este împiedicată. (Emilian Lungu)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 20 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

VIKA KIRCHENBAUER

Vika Kirchenbauer este artistă, scriitoare și producător muzical. Cu un interes special față de formarea subiectivității afective, ea examinează violența care este atașată diferitor forme de vizibilitate și invizibilitate, și reflectă asupra modurilor în care subiecții sunt implicați și situați înăuntrul structurilor de putere instituțională. Munca sa a primit o vastă atenție internațională. Recent, Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen din Düsseldorf a prezentat o expoziție solo comprehensivă a operei lui Kirchenbauer, numită „Feelings that move nowehere”.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 15 min.

ANUL: 2021

ȚARA DE PRODUCȚIE: Germania

REGIA: Vika Kirchenbauer

SCENARIU: Vika Kirchenbauer

IMAGINE: Vika Kirchenbauer

MONTAJ: Vika Kirchenbauer

SUNET: Vika Kirchenbauer

MUZICĂ: COOL FOR YOU

 

PRODUCȚIE & DISTRIBUȚIE:

Vika Kirchenbauer

http://vk0ms.com/capacity.html

Munca noastră cea de toate zilele

Toate filmele →

IF YOUR HEART WANTS IT (REMIX)

Pilvi Takala | Durata 15 min.

Slush este un congres de 3 zile a cărui miză este dezvoltarea start-up-urilor tech, un focar capitalist unde se intersectează mari investitori. "If your heart wants it (remix)" este o reconstrucție a acestui eveniment.

THE CAPACITY FOR ADEQUATE ANGER

Vika Kirchenbauer | Durata 15 min.

Un eseu vizual auto-reflexiv, "The Capacity For Adequate Anger" urmărește explorarea subiectivității ca manifestare non-violentă, o subiectivitate a cărei furie este suprimată de instanțele de putere sociale.

FANTASMA NEON

Leonardo Martinelli | Durata 20 min.

"Fantasma Neon" este o metaforă pentru invizibilitatea livratorilor, și pentru indiferența cu care sunt tratați într-o societate capitalistă și neo-liberală. Dansul și muzica intervin în film cu o miză dublă: formă de protest / mecanism de coping.

LES DÉMONS DE DOROTHY

Alexis Langlois | Durata 29 min.

O tânără regizoare se zbate să realizeze filme queer și campy fără finanțare și cu presiunea de a-și schimba din necesitate estetica în una mainstream, anxietate ce se materializează într-o vizită a demonilor ei interiori într-unul din visele sale.

VO

Nicolas Gourault | Durata 19 min.

Accidentul mortal provocat de o mașină condusă de un soft scoate la lumină vulnerabilitatea chiar a unui AI la greșeală. VO propune o problemă de etică privitoare la instrumentalizărea AI-ului: este agentivitatea unui computer de încredere sau trebuie ea regulată în totalitate?

Meniu