IF YOUR HEART WANTS IT (REMIX)

Pilvi Takala
Finlanda
15 min.

Slush este un congres de 3 zile a cărui miză este dezvoltarea start-up-urilor tech, un focar capitalist unde se intersectează mari investitori. „If your heart wants it (remix)” este o reconstrucție a acestui eveniment.

„If your heart wants it (remix)” ilustrează simptomatic cultura corporate, respectiv ca fiind una fixată pe creștere și câștig constant — obsesiile sale fiind destul de palpabile la nivelul documentarului — trend, noutate tehnologie, augmentare, digital, transuman. Takala lucrează cu material documentat pe teren, la congres, și voice-overs; fără ca acestea să aibă o diegeză naturală împreună, ci mai mult una creată de ea, într-o notă oarecum camp — conversațiile dintre investitori fiind vizibil manufacturate să reprezinte un stereotip neoliberal. Totodată, documentarul ei este un apel deschis pentru reglementarea de noi politici și pentru reflecția asupra modului în care acest capitalism însetat de progres poate avea un impact negativ de lungă durată. (Emilian Lungu)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 20 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

PILVI TAKALA

Lucrările video ale lui Pilvi Takala se bazează pe intervenții performative în care cercetează comunități specifice pentru a procesa structurile sociale și a pune în discuție regulile și adevărurile normative ale comportamentului nostru în diferite contexte.  Lucrările ei au fost expuse în MoMA PS1 și New Museum, Kiasma, Palais de Tokyo, Kunsthalle Basel, Manifesta 11, Witte de With și în cadrul celei de-a 9-a Bienale de la Istanbul. Takala a câștigat Dutch Prix de Rome în 2011 și premiile Emdash și cel de stat finlandez pentru arte vizuale în 2013.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 15 min.

ANUL: 2020

ȚARA DE PRODUCȚIE: Finlanda

REGIE: Pilvi Takala

DISTRIBUȚIE: Edvard Lammervo (Voice actor), Dominik Weber (Voice actor), Emma Waltraud Howes (Voice actor), Derya Durmaz (Voice actor), Uzay Görkhan Irmak (Voice actor)

SCENARIU: Pilvi Takala

IMAGINE: Katharina Diessner

MONTAJ: Elisa Purfürst

SUNET: Tobias Purfürst

DISTRIBUȚIE:

AV-Arkki

https://www.av-arkki.fi

Munca noastră cea de toate zilele

Toate filmele →

IF YOUR HEART WANTS IT (REMIX)

Pilvi Takala | Durata 15 min.

Slush este un congres de 3 zile a cărui miză este dezvoltarea start-up-urilor tech, un focar capitalist unde se intersectează mari investitori. "If your heart wants it (remix)" este o reconstrucție a acestui eveniment.

THE CAPACITY FOR ADEQUATE ANGER

Vika Kirchenbauer | Durata 15 min.

Un eseu vizual auto-reflexiv, "The Capacity For Adequate Anger" urmărește explorarea subiectivității ca manifestare non-violentă, o subiectivitate a cărei furie este suprimată de instanțele de putere sociale.

FANTASMA NEON

Leonardo Martinelli | Durata 20 min.

"Fantasma Neon" este o metaforă pentru invizibilitatea livratorilor, și pentru indiferența cu care sunt tratați într-o societate capitalistă și neo-liberală. Dansul și muzica intervin în film cu o miză dublă: formă de protest / mecanism de coping.

LES DÉMONS DE DOROTHY

Alexis Langlois | Durata 29 min.

O tânără regizoare se zbate să realizeze filme queer și campy fără finanțare și cu presiunea de a-și schimba din necesitate estetica în una mainstream, anxietate ce se materializează într-o vizită a demonilor ei interiori într-unul din visele sale.

VO

Nicolas Gourault | Durata 19 min.

Accidentul mortal provocat de o mașină condusă de un soft scoate la lumină vulnerabilitatea chiar a unui AI la greșeală. VO propune o problemă de etică privitoare la instrumentalizărea AI-ului: este agentivitatea unui computer de încredere sau trebuie ea regulată în totalitate?

Meniu