LES DÉMONS DE DOROTHY

Alexis Langlois
Franța
29 min.

O tânără regizoare se zbate să realizeze filme queer și campy fără finanțare și cu presiunea de a-și schimba din necesitate estetica în una mainstream, anxietate ce se materializează într-o vizită a demonilor ei interiori într-unul din visele sale.

Anxietatea de a produce film fără finanțare din cauza unei estetici non-mainstream o aduce pe Dorothy în contact cu proprii demoni interiori. În coșmarul care pare a fi o călătorie înapoi în dulap, ea se confruntă cu o combinație de îndoială de sine și chestionare identitară, ca urmare a unei industrii care îi cere auto-cenzurarea sensibilității queer și camp, adică a principalelor tematici pe care dorește să le dezvolte în filmul ei. Demonii rupți ca dintr-un fever-dream cyberpunk sunt un deliciu camp, care se luptă să stea sub reflector cât mai mult, prin cenzurarea identitară a lui Dorothy și a impulsurilor sale creative. (Emilian Lungu)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Saturday, 20 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

ALEXIS LANGLOIS

După ce a studiat la Paris 8 și la École Nationale Supérieure d’Arts din Paris-Cergy, Alexis Langlois regizează trei scurtmetraje cu aceeași echipă: Trinkets and dark thoughts”, „Your young years will dry your tears” și „Terror, Sisters!”. Tocmai l-a terminat pe al patrulea, „The demons of Dorothy”, care a avut premiera în Locarno 2021. Alexis dezvoltă în prezent primul său lungmetraj „Drama queens” și un sitcom burlesc numit „Body Positive”.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 29 min.

ANUL: 2021

ȚARA DE PRODUCȚIE: Franța

REGIE: Alexis Langlois

DISTRIBUȚIE: Justine Langlois, Nana Benamer, Lio, Dustin Muchuvitz, Sonia Deville, Raya Martigny, Romy Alizée, Carlotta Coco, Camille Fievez, Rose Walls

SCENARIU: Alexis Langlois & Carlotta Coco

IMAGINE: Marine Atlan

MONTAJ: Alexis Langlois & Gabriel Gonzalez

SUNET: Olivier Pelletier

MUZICĂ: Matthieu Lechowski, Sugar Pills, Rebeka Warrior, Lio

 

PRODUCȚIE: Les Films du Poisson & Melodrama

DISTRIBUȚIE:

Altered Innocence

 https://www.alteredinnocence.net

Munca noastră cea de toate zilele

Toate filmele →

IF YOUR HEART WANTS IT (REMIX)

Pilvi Takala | Durata 15 min.

Slush este un congres de 3 zile a cărui miză este dezvoltarea start-up-urilor tech, un focar capitalist unde se intersectează mari investitori. "If your heart wants it (remix)" este o reconstrucție a acestui eveniment.

THE CAPACITY FOR ADEQUATE ANGER

Vika Kirchenbauer | Durata 15 min.

Un eseu vizual auto-reflexiv, "The Capacity For Adequate Anger" urmărește explorarea subiectivității ca manifestare non-violentă, o subiectivitate a cărei furie este suprimată de instanțele de putere sociale.

FANTASMA NEON

Leonardo Martinelli | Durata 20 min.

"Fantasma Neon" este o metaforă pentru invizibilitatea livratorilor, și pentru indiferența cu care sunt tratați într-o societate capitalistă și neo-liberală. Dansul și muzica intervin în film cu o miză dublă: formă de protest / mecanism de coping.

LES DÉMONS DE DOROTHY

Alexis Langlois | Durata 29 min.

O tânără regizoare se zbate să realizeze filme queer și campy fără finanțare și cu presiunea de a-și schimba din necesitate estetica în una mainstream, anxietate ce se materializează într-o vizită a demonilor ei interiori într-unul din visele sale.

VO

Nicolas Gourault | Durata 19 min.

Accidentul mortal provocat de o mașină condusă de un soft scoate la lumină vulnerabilitatea chiar a unui AI la greșeală. VO propune o problemă de etică privitoare la instrumentalizărea AI-ului: este agentivitatea unui computer de încredere sau trebuie ea regulată în totalitate?

Meniu