Munca noastră cea de toate zilele

OUR DAILY WORK conține, aproape ca un panopticon, mai multe unghiuri de abordare ale conceptului de muncă așa cum a fost acesta modelat de societatea contemporană: moduri de muncă, obstacole împotriva muncii, muncă corporate, muncă non-umană, muncă artistică, producție minoritară versus producție hegemonică. Toate aceste fire roșii dezvăluie prezența unor ierarhii de putere care sunt la baza clasificării muncii în dihotomii precum glorificant/stigmatizant; queer/hetero; artistic/corporate; etic/neetic; uman/post-uman. O privire neexhaustivă, ci mai degrabă inspirațională, OUR DAILY WORK este o interpretare revigorantă a modului în care munca a fost modelată să existe în societatea actuală. (Emilian Lungu)

IF YOUR HEART WANTS IT (REMIX)

Pilvi Takala | Durata 15 min.

Slush este un congres de 3 zile a cărui miză este dezvoltarea start-up-urilor tech, un focar capitalist unde se intersectează mari investitori. "If your heart wants it (remix)" este o reconstrucție a acestui eveniment.

THE CAPACITY FOR ADEQUATE ANGER

Vika Kirchenbauer | Durata 15 min.

Un eseu vizual auto-reflexiv, "The Capacity For Adequate Anger" urmărește explorarea subiectivității ca manifestare non-violentă, o subiectivitate a cărei furie este suprimată de instanțele de putere sociale.

FANTASMA NEON

Leonardo Martinelli | Durata 20 min.

"Fantasma Neon" este o metaforă pentru invizibilitatea livratorilor, și pentru indiferența cu care sunt tratați într-o societate capitalistă și neo-liberală. Dansul și muzica intervin în film cu o miză dublă: formă de protest / mecanism de coping.

LES DÉMONS DE DOROTHY

Alexis Langlois | Durata 29 min.

O tânără regizoare se zbate să realizeze filme queer și campy fără finanțare și cu presiunea de a-și schimba din necesitate estetica în una mainstream, anxietate ce se materializează într-o vizită a demonilor ei interiori într-unul din visele sale.

VO

Nicolas Gourault | Durata 19 min.

Accidentul mortal provocat de o mașină condusă de un soft scoate la lumină vulnerabilitatea chiar a unui AI la greșeală. VO propune o problemă de etică privitoare la instrumentalizărea AI-ului: este agentivitatea unui computer de încredere sau trebuie ea regulată în totalitate?

Meniu