HOTEL ROYAL

Salome Lamas
Portugalia
29 min.

Hotel Royal este un mozaic fragmentat și incomplet al societății contemporane. Ar putea fi considerat un film despre ororile sufletului, despre voyeuri sau despre inadaptați.

O întâlnim pe cameristă, fumând o ultimă țigară înainte de-a intra în hotel. Perspectiva devine a ei de acum înainte, dar este o privire supraomenească, capabilă să înregistreze spațiul holurilor și camerelor de hotel în unghiuri largi și stranii. Privirea pătrunde în fiecare cameră, precum un user într-un joc video, împins să caute dovezi cruciale în fiecare loc descoperit în haosul său domestic. „Hotel Royal” este o meditație asupra naturii moarte a hotelurilor, la care se suprapune o alegorie despre muncă și moarte, printr-un element cheie: aparatul cu aerosoli al cameristei. (Diana Smeu)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Joi, 18 Noiembrie @Elvire Popescu

Capacitate 64 de locuri | Bvd Dacia 77
Cumpără bilet

SALOMÉ LAMAS

Salomé Lamas (Lisbon) a studiat cinema în Lisabona și Praga, arte vizuale în Amsterdam și este doctorandă în studii de artă contemporană în Coimbra. Lucrările sale au fost proiectate atât în locații de artă și festivaluri de film precum Berlinale, Locarno, BAFICI, Museo Arte Reina Sofia, FIAC, MNAC – Museu do Chiado, DocLisboa, Cinema du Réel, Visions du Réel, MoMA – Museum of Modern Art, Museo Guggenheim Bilbao, Harvard Film Archive, Museum of Moving Images NY, Jewish Museum NY, Fid Marseille, Arsenal Institut fur film und videokunst, Viennale, Culturgest, CCB – Centro Cultural de Belém, Hong Kong FF, printre altele.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

FILM TITLE: HOTEL ROYAL

29′, 2021, Portugal

Director: SALOMÉ LAMAS

 

DISTRIBUTIE: ANA MOREIRA, CARLOTO COTTA, TOMÁS ANTUNES

SCENARIU: SALOMÉ LAMAS, ISABEL PETTERMANN, ISABEL RAMOS

IMAGINE: RUI XAVIER

MONTAJ: SANDRO AGUILAR

SUNET: OLIVIER BLANC

PRODUCATOR: LUÍS URBANO, SANDRO AGUILAR

CO-PRODUCATOR: MÁRIO MICAELO

COMPANIE PRODUCTIE: CURTAS METRAGENS CRL, O SOM E A FURIA

WORLD SALES

AGÊNCIA – PORTUGUESE SHORT FILM AGENCY

T: +351 252 646683

E: agencia@curtas.pt

W : www.agencia.curtas.pt

 

DIRECTOR’S CONTACT:

E: salomelamas@hotmail.com

Screens

Interioare/ Interiorități

Toate filmele →

INNER OUTER SPACE

Laida Lertxundi | Durata 15 min.

La fel ca în cazul filmelor precedente din cariera Laidei Lertxundi, „Inner Outer Space” este un film despre relații - dintre personaje, dintre personaje și peisaje, dintre imagine și sunet - dar și, ultimativ, o deconstrucție a procesului de producție cinematografică ce subliniază materialitatea și artificiul.

NOTES, IMPRINTS (ON LOVE): PART I

Alexandra Cuesta | Durata 19 min.

Un oraș străin, împrejurimile regizoarei, viața cotidiană. O acumulare de instanțe experențiale care descriu locuirea într-un peisaj post-industrial, sfârșitul unei povești de dragoste, și politicul privatului și publicului.

HOTEL ROYAL

Salome Lamas | Durata 29 min.

Hotel Royal este un mozaic fragmentat și incomplet al societății contemporane. Ar putea fi considerat un film despre ororile sufletului, despre voyeuri sau despre inadaptați.

VENTANA

Edgar Jorge Baralt | Durata 11 min.

O imagine recuperată a unei ferestre provoacă amintiri și impulsul de a recrea un loc pierdut. De la aceeași fereastră, un copil de opt ani simte aerul rece atingându-I fața și își imaginează viitorul.

BLUE AFFAIR

Kosuke Okahara | Durata 13 min.

Amintiri recurente ale timpului petrecut într-un oraș încep să infiltreze visele fotografului Kosuke Okahara, impulsionându-l să se întoarcă la vis și să părăsească realitatea.

Meniu