VENTANA

Edgar Jorge Baralt
USA
11 min.

O imagine recuperată a unei ferestre provoacă amintiri și impulsul de a recrea un loc pierdut. De la aceeași fereastră, un copil de opt ani simte aerul rece atingându-I fața și își imaginează viitorul.

În „Ventana”, o fotografie cu o fereastră este descompusă și mărunțită, pentru a-i descoperi natura ontologică și pentru a cuprinde relația regizorului atât cu fotografia, dar și cu realitatea pe care o materializează. Baralt utiliează mai multe ecrane, care ori reiau aceeași fotografie, sau sunt umplute de culori aproape neon, pentru a uni misterul din spatele fotografiei cu mitologia copilul din el, dar și pentru a provoca potențialul imaginii per se de a conduce către narațiuni, asocieri sau, pur și simplu, de a inspira o suită de alte imagini și sunete care să corespundă arealului emoțional determinat de fereastra în cauză. (Diana Smeu)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Joi, 18 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

EDGAR JORGE BARALT

Edgar Jorge-Baralat este un regizor născut în Venezuela, care locuiește în Los Angeles și care incorporează multiple formate în practica sa. Munca sa se ocupă cu efectul pe care schimbările spațiului îl au asupra identității culturale și personale, asupra percepției și relațiilor sociale. Acesta reînvie aceste preocupări prin diferite variabile formale, explorând multiple posibilități cinematografice. Reconfigurarea peisajului, prin circumstanțe politice sau perceptuale, oglindește abilitatea cinemaului de a altera medii, creând experiențe de o subiectivitate acută. În munca lui, acesta încearcă să destabilizeze moduri rigide a înțelege identitatea, peisajul și actul spectatorial.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

FILM TITLE: VENTANA 

11′, 2021, USA

Director: EDGAR JORGE BARALT

 

DISTRIBUTIE: EDGAR JORGE BARALT, CHRISTINA C NGUYEN

IMAGINE: EDGAR JORGE BARALT

MONTAJ: EDGAR JORGE BARALT

SOUND: CHRISTINA C NGUYEN

MUSIC: EDGAR JORGE BARALT

PRODUCER: CHRISTINA C NGUYEN

WORLD SALES

EDGAR JORGE BARALT

E: edgardanieljorge@gmail.com

W : www.edgarjorgebaralt.com

 

DIRECTOR’S CONTACT:

E: edgardanieljorge@gmail.com

Screens

Interioare/ Interiorități

Toate filmele →

INNER OUTER SPACE

Laida Lertxundi | Durata 15 min.

La fel ca în cazul filmelor precedente din cariera Laidei Lertxundi, „Inner Outer Space” este un film despre relații - dintre personaje, dintre personaje și peisaje, dintre imagine și sunet - dar și, ultimativ, o deconstrucție a procesului de producție cinematografică ce subliniază materialitatea și artificiul.

NOTES, IMPRINTS (ON LOVE): PART I

Alexandra Cuesta | Durata 19 min.

Un oraș străin, împrejurimile regizoarei, viața cotidiană. O acumulare de instanțe experențiale care descriu locuirea într-un peisaj post-industrial, sfârșitul unei povești de dragoste, și politicul privatului și publicului.

HOTEL ROYAL

Salome Lamas | Durata 29 min.

Hotel Royal este un mozaic fragmentat și incomplet al societății contemporane. Ar putea fi considerat un film despre ororile sufletului, despre voyeuri sau despre inadaptați.

VENTANA

Edgar Jorge Baralt | Durata 11 min.

O imagine recuperată a unei ferestre provoacă amintiri și impulsul de a recrea un loc pierdut. De la aceeași fereastră, un copil de opt ani simte aerul rece atingându-I fața și își imaginează viitorul.

BLUE AFFAIR

Kosuke Okahara | Durata 13 min.

Amintiri recurente ale timpului petrecut într-un oraș încep să infiltreze visele fotografului Kosuke Okahara, impulsionându-l să se întoarcă la vis și să părăsească realitatea.

Meniu