BLUE AFFAIR

Kosuke Okahara
Japonia
13 min.

Amintiri recurente ale timpului petrecut într-un oraș încep să infiltreze visele fotografului Kosuke Okahara, impulsionându-l să se întoarcă la vis și să părăsească realitatea.

Printr-un șir de imagini statice, captate pe un film poros, Kosuke Okahara alunecă pe un flux al gândurilor, care încearcă să impună limite între vis și realitate. Acest mecanism cognitiv pornește de la memoriile sale despre orașul Koza, care este înfățișat în cadre alb-negru, păstrate mult timp pe ecran și care conțin mărturii simple și sublime ale vieții umane. Insistând asupra ideii de flux, Okahara își compară demersul, pe baza unui voice-over, cu valurile unui ocean – imaginile și amintirile vin și se scurg, pe rând. „Blue Affair” este o îmbinare subtilă între un periplu oniric impresionist și o investigație documentaristă a momentului,  iar datorită ritmului lent și meditativ se înfățișează ca o transă.

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Joi, 18 Noiembrie @Elvire Popescu

Capacitate 64 de locuri | Bvd Dacia 77
Cumpără bilet

KOSUKE OKAHARA

Okahara a crescut în Tokyo și și-a început cariera ca fotograf după absolvirea facultatii, unde a studiat educația. Cartea sa de artă cu volute de 10 metri „Vanishing existence” a fost expusă la expoziția de carte de artă din Biblioteca de stat bavareza din München, împreună cu artiști precum Picasso, Andy Warhol și Keith Haring și a devenit parte a colecțiilor permanente. Lucrările sale au fost expuse în muzee, târguri de artă și festivaluri internaționale de fotografie precum Kunsthal din Rotterdam, Deichtorhallen din Hamburg, Muzeul Quai Branly, C/O Berlin, Muzeele de artă fotografică din Tokyo, Paris Photo, AIPAD, Kyotographie etc.
  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

FILM TITLE: BLUE AFFAIR

13′, 2020, Japan

Director: KOSUKE OKAHARA

 

SCRIPTWRITING/ SCENARIU: KOSUKE OKAHARA

CINEMATOGRAPHY/ IMAGINE: KOSUKE OKAHARA

EDITING/MONTAJ: KENJI MERCADO, KOSUKE OKAHARA

PRODUCTION & DISTRIBUTION/ PRODUCȚIE & DISTRIBUȚIE: 

KOSUKE OKAHARA

www.kosukeokahara.com

Screens

Interioare/ Interiorități

Toate filmele →

INNER OUTER SPACE

Laida Lertxundi | Durata 15 min.

La fel ca în cazul filmelor precedente din cariera Laidei Lertxundi, „Inner Outer Space” este un film despre relații - dintre personaje, dintre personaje și peisaje, dintre imagine și sunet - dar și, ultimativ, o deconstrucție a procesului de producție cinematografică ce subliniază materialitatea și artificiul.

NOTES, IMPRINTS (ON LOVE): PART I

Alexandra Cuesta | Durata 19 min.

Un oraș străin, împrejurimile regizoarei, viața cotidiană. O acumulare de instanțe experențiale care descriu locuirea într-un peisaj post-industrial, sfârșitul unei povești de dragoste, și politicul privatului și publicului.

HOTEL ROYAL

Salome Lamas | Durata 29 min.

Hotel Royal este un mozaic fragmentat și incomplet al societății contemporane. Ar putea fi considerat un film despre ororile sufletului, despre voyeuri sau despre inadaptați.

VENTANA

Edgar Jorge Baralt | Durata 11 min.

O imagine recuperată a unei ferestre provoacă amintiri și impulsul de a recrea un loc pierdut. De la aceeași fereastră, un copil de opt ani simte aerul rece atingându-I fața și își imaginează viitorul.

BLUE AFFAIR

Kosuke Okahara | Durata 13 min.

Amintiri recurente ale timpului petrecut într-un oraș încep să infiltreze visele fotografului Kosuke Okahara, impulsionându-l să se întoarcă la vis și să părăsească realitatea.

Meniu