INNER OUTER SPACE

Laida Lertxundi
Spania
15 min.

La fel ca în cazul filmelor precedente din cariera Laidei Lertxundi, „Inner Outer Space” este un film despre relații – dintre personaje, dintre personaje și peisaje, dintre imagine și sunet – dar și, ultimativ, o deconstrucție a procesului de producție cinematografică ce subliniază materialitatea și artificiul.

Relația dintre referent și reprezentare pare a fi punctul de la care pornește Lertxundi pentru a compune un solemn portret afectiv, care să reflecteze raportul sinelui cu lumea exterioară. Călăuze prin acest miraj sunt două femei, care au un scurt dialog, apoi se plimbă printr-o pădurice și, în cele din urmă, înfruntă valuri proiectate pe un perete, cu care se identifică printr-o senină metaforă vizuală. Lertxundi lucrează, în prima parte a filmului, cu fotografii și desene ale realității figurative, pe care le compartimentează în cutii care imită forma unui televizor și inspiră această meditație asupra diferenței dintre participarea în realitate și participarea în realitatea mediată de diverse canale și mijloace. (Diana Smeu)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Joi, 18 Noiembrie @Elvire Popescu

Capacitate 64 de locuri | Bvd Dacia 77
Cumpără bilet

LAIDA LERTXUNDI

Laida Lertxundi este o artistă care trăiește și lucrează între Los Angeles, California și Țara Bascilor. Munca ei reunește idei din arta conceptuală și film structural cu o perspectivă feministă radicală, întruchipată.
  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

FILM TITLE: INNER OUTER SPACE

15′, 2021, SPAIN

Director: LAIDA LERTXUNDI

 

DISTRIBUTIE: HELENA ESTRELA, MARIANA SANCHEZ BUENO, UNAI RUÍZ AMEZTOY, KAI RUÍZ ALONSO MARTINA RUÍZ ALONSO

IMAGINE: LAIDA LERTXUNDI

MONTAJ: LAIDA LERTXUNDI

SUNET: REN EBEL, CHRISTINA NGUYEN, LAIDA LERTXUNDI

PRODUCATOR: LAIDA LERTXUNDI

WORLD SALES 

LUX

T: +44(0)20 3141 2960

E: bookings@lux.org.uk

W : www.lux.org.uk

 

DIRECTOR’S CONTACT:

E: lertxundi@gmail.com

Screens

Interioare/ Interiorități

Toate filmele →

INNER OUTER SPACE

Laida Lertxundi | Durata 15 min.

La fel ca în cazul filmelor precedente din cariera Laidei Lertxundi, „Inner Outer Space” este un film despre relații - dintre personaje, dintre personaje și peisaje, dintre imagine și sunet - dar și, ultimativ, o deconstrucție a procesului de producție cinematografică ce subliniază materialitatea și artificiul.

NOTES, IMPRINTS (ON LOVE): PART I

Alexandra Cuesta | Durata 19 min.

Un oraș străin, împrejurimile regizoarei, viața cotidiană. O acumulare de instanțe experențiale care descriu locuirea într-un peisaj post-industrial, sfârșitul unei povești de dragoste, și politicul privatului și publicului.

HOTEL ROYAL

Salome Lamas | Durata 29 min.

Hotel Royal este un mozaic fragmentat și incomplet al societății contemporane. Ar putea fi considerat un film despre ororile sufletului, despre voyeuri sau despre inadaptați.

VENTANA

Edgar Jorge Baralt | Durata 11 min.

O imagine recuperată a unei ferestre provoacă amintiri și impulsul de a recrea un loc pierdut. De la aceeași fereastră, un copil de opt ani simte aerul rece atingându-I fața și își imaginează viitorul.

BLUE AFFAIR

Kosuke Okahara | Durata 13 min.

Amintiri recurente ale timpului petrecut într-un oraș încep să infiltreze visele fotografului Kosuke Okahara, impulsionându-l să se întoarcă la vis și să părăsească realitatea.

Meniu