NOTES, IMPRINTS (ON LOVE): PART I

Alexandra Cuesta
SUA/ Ecuador
19 min.

Un oraș străin, împrejurimile regizoarei, viața cotidiană. O acumulare de instanțe experențiale care descriu locuirea într-un peisaj post-industrial, sfârșitul unei povești de dragoste, și politicul privatului și publicului.

Cu un interes benningian pentru înregistrarea realității, cineasta Alexandra Cuesta suprinde locuri, spații, străzi, frânturi de zile și anotimpuri, cărora le adulmecă mirosul unor experiențe romantice sau pur și simplu, umane. Imaginile regizoarei impresionează prin armonia lor interioară și prin atenția către privelești, nu neapărat calofile, dar îndeajuns de serene, luminoase și calme, pentru a inspira un soi de împăcare cu realitatea. Dar discursul imaginilor este inseminat de o anumită specificitate a orașului mic, nord-american, aproape pustiu și neînsuflețit, care vestejește ce este în jur și totodată dă viață. (Diana Smeu)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Joi, 18 Noiembrie @Elvire Popescu

Capacitate 64 de locuri | Bvd Dacia 77
Cumpără bilet

ALEXANDRA CUESTA

Alexandra Cuesta este o regizoare și artistă care trăiește și lucrează între SUA și Ecuador. Filmele sale combină practici documentare, tradiții experimentale și antropologie vizuală. O observatoare cu o curiozitate puternică pentru lumea din jurul ei, ea este interesată să documenteze viața de zi cu zi, obișnuitul, și consideră că cinemaul este un vehicul pentru a evidenția și a transcende poeticitatea experienței comune. Deseori în spatele camerei, aceasta găsește o conexiune cu lumea și cu subiecții filmelor sale.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

FILM TITLE: NOTES, IMPRINTS (ON LOVE): PART I

19′, 2020, USA, ECUADOR

Director: ALEXANDRA CUESTA

 

SCENARIU: ALEXANDRA CUESTA

IMAGINE: ALEXANDRA CUESTA

MONTAJ: ALEXANDRA CUESTA

SUNET: NICOLÁS FERNÁNDEZ

PRODUCATOR: ALEXANDRA CUESTA

WORLD SALES 

KINO REBELDE

María Vera 

T: +34 673 821 529

E: distribution@kinorebelde.com 

W : www.kinorebelde.com

 

DIRECTOR’S CONTACT:

E: alexiagalaxia@gmail.com

Screens

Interioare/ Interiorități

Toate filmele →

INNER OUTER SPACE

Laida Lertxundi | Durata 15 min.

La fel ca în cazul filmelor precedente din cariera Laidei Lertxundi, „Inner Outer Space” este un film despre relații - dintre personaje, dintre personaje și peisaje, dintre imagine și sunet - dar și, ultimativ, o deconstrucție a procesului de producție cinematografică ce subliniază materialitatea și artificiul.

NOTES, IMPRINTS (ON LOVE): PART I

Alexandra Cuesta | Durata 19 min.

Un oraș străin, împrejurimile regizoarei, viața cotidiană. O acumulare de instanțe experențiale care descriu locuirea într-un peisaj post-industrial, sfârșitul unei povești de dragoste, și politicul privatului și publicului.

HOTEL ROYAL

Salome Lamas | Durata 29 min.

Hotel Royal este un mozaic fragmentat și incomplet al societății contemporane. Ar putea fi considerat un film despre ororile sufletului, despre voyeuri sau despre inadaptați.

VENTANA

Edgar Jorge Baralt | Durata 11 min.

O imagine recuperată a unei ferestre provoacă amintiri și impulsul de a recrea un loc pierdut. De la aceeași fereastră, un copil de opt ani simte aerul rece atingându-I fața și își imaginează viitorul.

BLUE AFFAIR

Kosuke Okahara | Durata 13 min.

Amintiri recurente ale timpului petrecut într-un oraș încep să infiltreze visele fotografului Kosuke Okahara, impulsionându-l să se întoarcă la vis și să părăsească realitatea.

Meniu