OB SCENE

Paloma Orlandini Castro
Argentina
18 min.

O autobiografie cronologică a devenirii și a maturizării sexuale a regizoarei sale, „OB SCENE” îmbină personalul cu politicul, experiența cu știința și observațiile clinice cu umorul sec într-un eseu provocator despre acomodarea cu propriul corp și propria sexualitate

Un eseu personal provocator, cu un stil infuzat cu umor sec și auto-ironie, „OB SCENE” oferă o fereastră înspre lumea interioară a unei tinere femei ce încearcă să-și compare experiența întrupării și a sexualității cu un set de definiții riguroase – cu rădăcini în domenii mergând de la medicină la pornografie. Mai mult decât o informație umoristică, faptul că Orlandini vine dintr-o familie de doctori activi în medii precum sexologia și psihologia, scoate în evidență subtilul conflict al filmului: cum anume te raportezi la moduri riguroase de a clasifica genul și corpul atunci când cel propriu este în afara normei? (Flavia Dima)

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Miercuri, 17 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

PALOMA ORLANDINI CASTRO

 Paloma Orlandini Castro locuiește în Buenos Aires, unde și-a obținut diploma de licență în Cinema Documentar la Universidad Nacional de San Martín. În paralel, aceasta s-a format în domeniul Restaurării Digitale și a Materialului de Arhivă Filmic (Program al UNSAM – FNA) și lucrează în calitate de docent ad honorem al Catedrei de Etică și Deontologie al IAMK – UNSAM. Alături de regia propriilor filme și video-eseuri, ea a lucrat în calitate de asistentă de regie, producător și director artistic la diverse alte producții.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 18 min.

ANUL: 2021

ȚARA DE PRODUCȚIE: Argentina

REGIE: Paloma Orlandini Castro

IMAGINE: Felipe Bozzani

MONTAJ: Zoe Fahler

SUNET: Zoe Fahler

 

PRODUCȚIE: Manuel Pasik

DISTRIBUȚIE:

FilmsToFestivals – Gisela Chicolino

blog.filmstofestivals.com

Screens

Fiice neascultătoare

Toate filmele →

KALSUBAI

Yudhajit Basu | Durata 20 min.

Într-un sat mic și îndepărtat din India, povestea mitologică a zeiței Kalsubai este încă vie în comunitatea tribului Koli. Aceasta se arată sub chip uman unui văcar și se oferă să îi devină fiică – însă nu fără să pună două condiții cruciale.

OB SCENE

Paloma Orlandini Castro | Durata 18 min.

O autobiografie cronologică a devenirii și a maturizării sexuale a regizoarei sale, „OB SCENE” îmbină personalul cu politicul, experiența cu știința și observațiile clinice cu umorul sec într-un eseu provocator despre acomodarea cu propriul corp și propria sexualitate.

VEDO ROSSO

Adrian Paci | Durata 11 min.

Peste un fundal static, de culoare roșie, o femeie spune povestea unei relații abuzive care culminează în violență domestică.

LACERATE

Janis Rafa | Durata 16 min.

Un conac luxuriant, în aparență părăsit, este invadat de o haită de câini. În vidul ce se naște în momentele ce urmează unui act de violență, cadrele nemișcate compuse în stil de natură moartă sunt readuse la viață de către forța brută a animalicului.

SYCORAX

Lois Patiño, Matías Piñeiro | Durata 20 min

O adaptare a „Furtunii” lui Shakespeare caută o actriță neprofesionistă care să o întruchipeze pe Sycorax, unul dintre personajele nevăzute ale piesei. În acest proces, ființa mitologică care o întemnițează pe Ariel își recapătă vocea în Insulele Azore.

Meniu