VEDO ROSSO

Adrian Paci
Italia
11 min.

Peste un fundal static, de culoare roșie, o femeie spune povestea unei relații abuzive care culminează în violență domestică. 

Preluând o expresie vernaculară și transformând-o în metafora vizuală centrală a filmului, Paci propune o „perspectivă subiectivă” ce poate să se preteze în egală măsură atât abuzatorului, cât și celui abuzat, subliniind totodată o concepție de o importanță majoră în istoria cinemaului non-ficțional: faptul că anumite evenimente traumatice sunt de o natură atât de brutală încât ele nu pot fi reprezentate vizual. 

Premii și festivaluri

Data proiecție și locație

Miercuri, 17 Noiembrie - Cinema Elvire Popesco

Capacitate 54 de locuri | Blvd. Dacia 77
Cumpără bilet

Adrian Paci

Începând cu sfârșitul anilor nouăzeci, Adrian Paci (născut în 1939) a dezvoltat o practică artistică ce include video, film, pictura, fotografia și instalația artistică. O temă centrală a operei sale este dez-locuirea, pe care Paci o explorează prin reprezentări ale migrației globale folosind unui limbaj poetic, metaforic, care sondează relațiile dintre istorie, realitate și imaginea în mișcare,  modul în care imaginile se schimbă și migrează între film și pictură, precum și natura schimbătoare a memoriei personale.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție

DURATA: 11 min.

ANUL: 2020

ȚARA DE PRODUCȚIE: Italia

REGIE: Adrian Paci

TEXT & VOCE: Daria Deflorian

IMAGINE: Adrian Paci

MONTAJ: Adrian Paci

SUNET: Emanuele Pontecorvo

 

PRODUCȚIE & DISTRIBUȚIE:

Fondazione In Between Art Film (IT) – Leonardo Bigazzi

www.inbetweenartfilm.com

Screens

Fiice neascultătoare

Toate filmele →

KALSUBAI

Yudhajit Basu | Durata 20 min.

Într-un sat mic și îndepărtat din India, povestea mitologică a zeiței Kalsubai este încă vie în comunitatea tribului Koli. Aceasta se arată sub chip uman unui văcar și se oferă să îi devină fiică – însă nu fără să pună două condiții cruciale.

OB SCENE

Paloma Orlandini Castro | Durata 18 min.

O autobiografie cronologică a devenirii și a maturizării sexuale a regizoarei sale, „OB SCENE” îmbină personalul cu politicul, experiența cu știința și observațiile clinice cu umorul sec într-un eseu provocator despre acomodarea cu propriul corp și propria sexualitate.

VEDO ROSSO

Adrian Paci | Durata 11 min.

Peste un fundal static, de culoare roșie, o femeie spune povestea unei relații abuzive care culminează în violență domestică.

LACERATE

Janis Rafa | Durata 16 min.

Un conac luxuriant, în aparență părăsit, este invadat de o haită de câini. În vidul ce se naște în momentele ce urmează unui act de violență, cadrele nemișcate compuse în stil de natură moartă sunt readuse la viață de către forța brută a animalicului.

SYCORAX

Lois Patiño, Matías Piñeiro | Durata 20 min

O adaptare a „Furtunii” lui Shakespeare caută o actriță neprofesionistă care să o întruchipeze pe Sycorax, unul dintre personajele nevăzute ale piesei. În acest proces, ființa mitologică care o întemnițează pe Ariel își recapătă vocea în Insulele Azore.

Meniu