Peste un fundal static, de culoare roșie, o femeie spune povestea unei relații abuzive care culminează în violență domestică.
Preluând o expresie vernaculară și transformând-o în metafora vizuală centrală a filmului, Paci propune o „perspectivă subiectivă” ce poate să se preteze în egală măsură atât abuzatorului, cât și celui abuzat, subliniind totodată o concepție de o importanță majoră în istoria cinemaului non-ficțional: faptul că anumite evenimente traumatice sunt de o natură atât de brutală încât ele nu pot fi reprezentate vizual.
Începând cu sfârșitul anilor nouăzeci, Adrian Paci (născut în 1939) a dezvoltat o practică artistică ce include video, film, pictura, fotografia și instalația artistică. O temă centrală a operei sale este dez-locuirea, pe care Paci o explorează prin reprezentări ale migrației globale folosind unui limbaj poetic, metaforic, care sondează relațiile dintre istorie, realitate și imaginea în mișcare, modul în care imaginile se schimbă și migrează între film și pictură, precum și natura schimbătoare a memoriei personale.
DURATA: 11 min.
ANUL: 2020
ȚARA DE PRODUCȚIE: Italia
REGIE: Adrian Paci
TEXT & VOCE: Daria Deflorian
IMAGINE: Adrian Paci
MONTAJ: Adrian Paci
SUNET: Emanuele Pontecorvo
PRODUCȚIE & DISTRIBUȚIE:
Fondazione In Between Art Film (IT) – Leonardo Bigazzi
www.inbetweenartfilm.com