Fiice neascultătoare

Nesupuse atât rolurilor de gen rigide cât și imaginii în sine, femeile din UNDUTIFUL DAUGHTERS variază de la entități demiurgice la cele care se află printre noi în viața de zi cu zi, toate având în comun dorința de a transcede granițele tradiționale – ale societății, ale ficțiunii, ale reprezentării. Revendicând vrăjitoria și supra-naturalul, sexualitatea non-normativă și însăși viața proprie și dreptul la auto-determinare (ca urmare a traumei), aceste fiice neascultătoare trasează traiectorii ce subminează vechile construcții stereotipale legate de femeile malevolente, transformându-le în modele existențiale eliberatoare și empancipatoare. (Flavia Dima)

KALSUBAI

Yudhajit Basu | Durata 20 min.

Într-un sat mic și îndepărtat din India, povestea mitologică a zeiței Kalsubai este încă vie în comunitatea tribului Koli. Aceasta se arată sub chip uman unui văcar și se oferă să îi devină fiică – însă nu fără să pună două condiții cruciale.

OB SCENE

Paloma Orlandini Castro | Durata 18 min.

O autobiografie cronologică a devenirii și a maturizării sexuale a regizoarei sale, „OB SCENE” îmbină personalul cu politicul, experiența cu știința și observațiile clinice cu umorul sec într-un eseu provocator despre acomodarea cu propriul corp și propria sexualitate.

VEDO ROSSO

Adrian Paci | Durata 11 min.

Peste un fundal static, de culoare roșie, o femeie spune povestea unei relații abuzive care culminează în violență domestică.

LACERATE

Janis Rafa | Durata 16 min.

Un conac luxuriant, în aparență părăsit, este invadat de o haită de câini. În vidul ce se naște în momentele ce urmează unui act de violență, cadrele nemișcate compuse în stil de natură moartă sunt readuse la viață de către forța brută a animalicului.

SYCORAX

Lois Patiño, Matías Piñeiro | Durata 20 min

O adaptare a „Furtunii” lui Shakespeare caută o actriță neprofesionistă care să o întruchipeze pe Sycorax, unul dintre personajele nevăzute ale piesei. În acest proces, ființa mitologică care o întemnițează pe Ariel își recapătă vocea în Insulele Azore.

Meniu